Adana'nın Karaisalı ilçesine bağlı Etekli köyünde, doluluk oranı yüzde 100'e ulaşan Çatalan Baraj Gölü'nün kapaklarının açılmasıyla köy su bastı. Yoğun yağışların ardından baraj kapaklarının açılması, bölgede ani bir taşkına neden oldu.
Kapakların açılmasıyla birlikte bazı yollar suyla kaplanarak ulaşıma kapatıldı. Taşkın sırasında bir kamyonun da suya gömüldüğü görüldü. Mahalle sakinleri, günlerdir suyun çekilmesini beklediklerini ifade etti.
Mahallede yaşayan Sadi Büyükdoğa, köyün 3-4 gündür bu halde olduğunu belirterek, birçok köy yolunun kapalı olduğunu söyledi ve yardım beklediklerini dile getirdi.
Bölgede oluşan su birikintilerinin çekilmesi için yetkililer tarafından bir çalışma yapılması bekleniyor. 2026 yılının ilk 53 gününde, 1 yıl 3 aylık yağmurun yağması barajların doluluk oranını kritik seviyeye getirmişti.