Tarih: 27.02.2026 13:17

Aydıntepe'de Kültür Tiyatrosu Sahnelendi

Facebook Twitter Linked-in

Kültür Sahneye Taşındı

Şehit Oktay Altuntaş İlkokulu'nda sahnelenen 'Benim Kültürüm Benim Özüm' adlı çocuk tiyatrosu, izleyicilerden tam not aldı. Öğretmen Rukiye Çakmakçı'nın hazırladığı gösteri, kültürel değerleri eğlenceli bir dille sahneye yansıttı.


Geleneksel Lezzetler ve Değerler

Oyun, dar hane çorbası, mesir macununun bulunuş hikayesi, ince ekmek-yufka geleneği ve bir bayram günü gibi bölümlerden oluştu. Gösteri, kültürel mirasın önemli unsurlarını öğrencilere aktarırken, paylaşma, birlik ve beraberlik gibi evrensel değerleri de vurguladı. Öğrenciler, sahne performanslarıyla bu değerleri yaşayarak öğrenme fırsatı buldu.


Yetkililerden Tam Destek

Programa İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Bilgin de katılarak öğrencilerin heyecanına ortak oldu. Bilgin, oyunun hazırlanmasında emeği geçen öğretmen ve öğrencilere teşekkürlerini iletti. Etkinlik, kültürel değerlerin gelecek nesillere aktarılması noktasında önemli bir adım olarak kayıtlara geçti.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —