Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin ücretsiz enstrüman kursları yoğun ilgi görüyor. Gitar, piyano, bağlama ve keman eğitimlerinin verildiği kurslarda her yaştan vatandaş hem hobi ediniyor hem de konservatuvar tarzında eğitim alma fırsatı buluyor.
Büyükşehir Belediyesi Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı koordinesinde yürütülen kurslar, belirlenen gün ve saatlerde profesyonel eğitmenler tarafından veriliyor. Temel eğitimden parça çalışmalarına kadar tüm eğitimler eksiksiz biçimde aktarılıyor ve vatandaşlar sanatsal yeteneklerini geliştiriyor.
Macit Özcan Spor Tesislerinde sürdürülen kurslarda gitar, piyano, bağlama ve keman odalarında verilen eğitimlerin ardından, vatandaşlar yeni yeteneklerini keşfetme şansını da buluyor. Bir yıl boyunca kurslardan faydalanan vatandaşlar, eğitimin sonunda katılım belgelerini teslim alıyor.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Türk Müziği Orkestrası'nda bağlama sanatçısı ve kurs öğretmeni Uğurcan Kesici, "Derslere önce nota eğitimiyle başlıyoruz. Bir süre sonra da enstrümanlarımız eşliğinde türkü öğreniyoruz" dedi. Kesici, yaklaşık bir yıl süren eğitimin sonunda öğrencilere katılım belgelerinin verildiğini ifade etti.
Kesici, kurslardan hem hobi edinmek isteyenlerin hem de konservatuvar öğrencilerinin yararlandığını belirtti. "Burada öğrencilerimize hem hobi olarak hem de mesleki anlamda iyi bir eğitim vermeye çalışıyoruz. Bütün kurslarımız tamamen ücretsiz. Öğrencilerimiz, konservatuvar tarzında eğitim alıyor" diye konuştu.