Tarih: 12.01.2026 11:31

Tarsus'ta selden etkilenen mevsimlik işçiler tahliye edildi

Facebook Twitter Linked-in

Sel Felaketi ve Acil Müdahale

Mersin'in Tarsus ilçesinde etkili olan sağanak yağış, su baskınlarına neden oldu. Mersin Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ ekipleri, yaşanan sel olaylarına karşı seferber olarak ilçenin birçok noktasında eş zamanlı müdahale çalışmaları yürüttü.

Mevsimlik İşçilerin Tahliyesi

Ekipler, Yeşiltepe Mahallesi mezarlık bölgesinde çadırlarda kalan mevsimlik tarım işçilerini, yaşanan su baskını nedeniyle bulundukları yerden tahliye etti. İlçe Kaymakamlığı ile koordineli yürütülen çalışma kapsamında, çadır alanları su ile dolan yaklaşık 100 kişi, toplu taşıma araçları ile alınarak Mehmet Çelebi Spor Salonu'na taşındı. Aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu işçilere su ve battaniye dağıtıldı.

Geniş Çaplı Su Tahliye Çalışmaları

Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ ekipleri, çok sayıda iş makinesi ve personelle Tarsus'ta Yunus Emre, Bolatlı, Akgedik, Fevzi Çakmak, Gazipaşa, Tozkoparan ve Yenice Mahallesi başta olmak üzere birçok noktada su tahliyesi gerçekleştirerek olumsuz durumlara anında müdahale etti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —