-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,16% 0,22
-
EURO
50,49% -0,78
-
GRAM ALTIN
7134,90% -0,98
-
Ç. ALTIN
11685,77% -0,65
2. ÇUKUROVA PEDİATRİ KONGRESİ İÇİN BALCALI’DA BULUŞTULAR
2. Çukurova Pediatri Kongresi Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Yerleşkesi Mithat Özhan Amfisinde gerçekleştirildi.
Yaklaşık 3 gün süren kongrede birçok bilimsel toplantı yapıldı ve konularında Uzman Bilim İnsanlarınca katılımcılar bilgilendirildi.
Kongrenin açılış gününde ilk olarak kürsüye gelen Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nejat Narlı Çukurova Pediatri Günleri olarak başladıkları yolculuğa bugün 2. Sini gerçekleştirdikleri bir kongre olarak devam ettiklerini ve bu yolculukta son derece önemli aşamalar kaydettiklerinin altını çizdi. Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı’nın39 Öğretim Elemanı,26 Yan Dal Araştırma Görevlisine 71 Araştırma Görevlisi ile çocuklara şifa olmanın yanı sıra yetiştirdiği öğrencilerle, uzmanlarla ve yan dal uzmanlarıyla da örnek bir kurum haline geldiğini belirten Narlı, Ülkelerin gelişmişlik ölçütünün Anne ve Çocuk Sağlığı ile belirleneceğini dile getirdi.
Daha sonra kürsüye gelen Çukurova Mezunlar Derneği Başkanı Hatice Canataroğlu da Çukurova Tıp ailesinden mezun olan hekimlerin özellikle pediatri alanında görev yapmayı tercih edenlerle bir arada olmaktan son derece mutlu olduğunu ve kongrenin bilimsel toplantılarla dolu geçmesinin son derece memnuniyet verici olduğunun altını çizdi.
Adana Tabip Odası Başkanı Özden Polatöz ise böylesine önemli bir kongreye davet edilmekten dolayı son derece mutlu olduğunu ve bu kongre ye de Balcalı Çocuk Hastalıkları ve Sağlığı Anabilim Dalı’nın ev sahipliği yapmasının çok değerli olduğunu ifade etti.
Adana İl Sağlık Müdür Vekili Tanju Altınsu da yaptığı açılış konuşmasında Sağlık Müdürlüğü olarak Balcalı Çocuk Sağlığı Anabilim Dalı ile son derece önemli çalışmalara imza attıklarını belirterek bölgedeki en önemli sorunlarının bebek ölümleri olduğunu ve bebek ölümleri ile mücadelede başta prematüre doğumlar olmak üzere önemli aşamalar kaydettiklerini dile getirdi. Altınsu, kongre katılımcılarına da başarı dileklerini iletti.
Kürsüye son olarak gelen Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Sert ise “bilindiği üzere tıp eğitiminin mezuniyet ve uzmanlık sonrasında da yaşam boyu sürdürülebilmesi hayati bir gerekliliktir. Bu bağlamda ulusal ve uluslararası sempozyumlar kurslar kongreler çok önemli bir misyonu üstlenmektedir. Yılların tecrübesiyle üst düzeyde uzmanlık ve yan dal uzmanlık eğitimi veren pediatri Anabilim Dalımızın düzenlemiş olduğu kongre mezuniyet sonrası eğitimin sürdürülmesinde ve bilgilerin güncellenmesi de büyük katkı sağlayacağı şüphesizdir” ifadelerini kullandı.
Yapılan açılış konuşmalarının ardından kongredeki bilimsel sunumlara geçildi. Kongreye 555 kişi kayıt yaptırırken düzenlenen kurslara ise 118 kişi katıldı.
Halil Nacar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın iftarına katıldı
Filiz Kepme: “Lider öğrencilerimiz sürdürülebilir geleceğe yön veriyor”
Sıdıka Köroğlu gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı
Halil Nacar: Tıp Bayramı kutlu olsun
Çukurova Ödülü Nesin Vakfı'na
Tayvan’dan Adana’ya Özel Davet: Türkiye’den Tek Belediye Adana Büyükşehir
CHP ADANA İL YÖNETİMİNDEN ÇGC’YE HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
62. Kütüphane Haftası ile Adana’ya edebiyat baharı gelecek
AK Parti Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu'ndan DAİMFED'e Ziyaret
Anavarza Bal’dan Türkiye’de Bir İlk: Arı Haklarını ve Ekosistemi Korumak İçin “Yaşasın Arılar Departmanı”
Adana’da kültür ve sanata destek veren belediyelere teşekkür
ADANA ŞALGAMIMIZ ARTIK AVRUPA’NIN DA TESCİLLİ LEZZETİ!
Yüreğir Belediyesi’nden Kadın İstihdamına Destek
ÇGC öncülük edecek
TEMA ADANA AİLESİ RAMAZAN’IN BEREKETİNDE AYNI SOFRADA BULUŞTU
Nacar: Karnavala hazırız
Nacar: Bağımlılıkla mücadele bir sosyal sorumluluktur
Genç Birlik Adana’dan“Yeşil Vatan”a Destek
“Eğitimde Tasarruf Olmaz: Güney Adana’nın Sesi Duyulmalı”
Basın Açıklaması: Adana Şalgamı Avrupa Birliği'nden Coğrafi İşaret Tescili Aldı
DAİMFED; ÇGC'ye destek verecek
Seyhan Belediyespor U-14 Takımı Türkiye Şampiyonası İçin Konya’ya Uğurlandı
MUSTAFA SARIGEÇİLİ: ARA TATİL UYGULAMASI SAHADA GÜÇLÜ DESTEK GÖRÜYOR
ADANA’NIN KADINLARI MUSİKİDE ZİRVE YAPTI
Kadın Koalisyonu’ndan EŞİTLİK KARNESİ!
BAŞKAN KOZAY: “GELECEĞE YATIRIM YAPIYORUZ”
Askeri Kamuflaj Mantığı Estetiğe Taşındı: Çarpık Bacaklara Kemik Kırmadan Çözüm
Eral’da İngilizce Olimpiyatları Sınav Heyecanı
DAİMFED’den AOSB Başkanı Bekir Sütcü’ye Ziyaret
VALİ SAYIN MUSTAFA YAVUZ’DAN ÇUKUROVA KAYMAKAMLIĞINA ZİYARET
Yükleniyor




