Tarih: 28.06.2024 11:17

Z kuşağı en çok bu kelimeleri kullanıyor

Facebook Twitter Linked-in

Z kuşağı dili ve edebiyatı: Z jenerasyonunun en sık kullandığı kelimeler

Akademide, medyada ve sosyolojide son yılların en popüler konusu Z jenerasyonu. Doğum tarihi olarak 1990'lı yılların ortasından 2010'ların başına kadar uzanan 10 küsur yıllık bir yelpazeye sahip olan Z jenerasyonu her masada kendine yer buluyor... İşte HaberTürk’te yer alan haber göre, Z kuşağının İngilizce ile Türkçe karışımı kelimeleri ve bu kelimelerin ne anlama geldiği...

Boomer: Boomer aslında İkinci Dünya Savaşı'ndan sonraki 20 yıllık süreçte doğan kuşağı temsil etmek için kullanılan bir terim. Baby Boomer'dan geliyor ancak Z kuşağının "OK Boomer" terimi, X kuşağıyla dalga geçmek için, onların yaşlı olduklarını söylemek için kullandıkları bir kelime.

Viral: Sosyal medyada çok hızlı bir şekilde yayılan, çok fazla izlenen video ve fotoğraflar. Cringe: Utanç verici bir durumu ya da olayı anlatmak için kullanılır. Utanç duymak, başkası adına utanmak manasında...

Akım: Sosyal medyada belli bir konuda çok fazla video çekilmesi bir 'akım' meydana getiriyor. O popüler videonun aynısını çekmek ve kendi hesabında paylaşmak da 'akıma kapılmak.' Random: Rastgele, plan yapmadan ve düzensiz anlamında...

Slay, slaylemek: Slay kelimesi İngilizce Öldürmek anlamında kullanılıyor ancak Z kuşağının kullandığı anlam bu değil... Bir şeyin 'Slay' olması, çok havalı, çok güzel ve etkileyici olan anlamında kullanılıyor. Görüldü atmak: Dijital ortamda mesajı okumak, karşı tarafa okundu bilgisini iletmek ancak mesaja cevap vermemek.

Love Bombing: Flört ederken bir tarafın diğer tarafı aşırı derecede ilgiye ve sevgiye boğması. Aşk bombardımanı yani... Gaslighting: Manipülasyon! Karşınızdakinin haksız olduğu bir konuda sizi baskı altına alarak, kendinizi haksızmış gibi hissettirmesi...

Benching: Yedeklemek. Biriyle flört ederken başka biriyle daha konuşmak ama onunla henüz flört etmemek, flört etmeye bir adım kala mesafede bekletmek. Stalklamak: Birini sosyal medyadan araştırmak, gizlice paylaşımlarına bakmak.

BAE (before anyone else): İngilizce anlamı "herkesten önce gelen kimse." Z kuşağı, erkek arkadaşından ya da kız arkadaşından daha önemli kişileri tanımlamak için kullanıyor. Salty: İngilizce anlamı "tuzlu." Ama Z kuşağı bir şeyden rahatsız olduğunu, birine sinir olduğunu söylemek için kullanıyor.

Rizz: Cazibe, çekici ve etkileyici biri olmak anlamında kullanılıyor. Meme: (Mim) İnternette çok fazla yayılan ve hemen herkesin görünce "aaa biliyorum" diyeceği video, olay ve fotoğraflara deniyor. Cancel (Kensıllamak): Hedef gösterme, dışlama.

GOAT (greatest of all time): Herhangi biri ve herhangi bir şeyi överken "Tüm zamanların en iyisi" demek için kullanılıyor. 

Sahiplemek: Birbirine yakışacağını düşündükleri iki ismi bir arada düşünmek. Genelde dizi ve film oyuncularına yapılıyor.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —