• BIST 100

    10896,89%-0,44
  • DOLAR

    42,50% 0,17
  • EURO

    49,22% -0,17
  • GRAM ALTIN

    5707,29% 0,60
  • Ç. ALTIN

    9256,78% 0,15

ADANA ÖZLENEN ESKİ GÜNLERİNE KAVUŞACAK

Şahin Bilgiç, “Adana’nın üzerindeki ölü toprağı kalkıyor”

Güncel 1.08.2024 13:15:00 0
ADANA ÖZLENEN ESKİ GÜNLERİNE KAVUŞACAK

Adana Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Şahin Bilgiç, Adana’yı özlenen eski günlerinin de ilerisine kavuşturacak projelerin onaylanmaya başladığını, bu vesile ile Adana’nın üzerindeki ölü toprağının kalkacağını söyledi.

 

OSMAN BAĞIŞ, “SU VE GIDA İSRAFI ÖNLENMELİDİR”

Dünyada üretilen gıdanın üçte birinin israf edildiğini, bu israf önlenirse tüm insanları doyurmanın mümkün olacağını ifade eden Adana Ticaret Borsası Meclis Başkanı Osman Bağış, açtığı Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısında “İnsanlık israf ettiği su, gıda ve enerjiyle aslında kendi geleceğini yok etmektedir. Zaten artan nüfus ve gıda israfı, gelecek nesiller için büyük tehdit oluşturmaktadır. Gıda israfını önlemek, hem çevresel hem de ekonomik sürdürülebilirlik için kritik öneme sahiptir. Herkesin bu konuda bilinçlenmesi, hem bireysel hem de toplumsal düzeyde önemli mali tasarruf sağlayacaktır. Tarım sektöründe ise israf edilen su kaynaklarının miktarıda oldukça çarpıcıdır. İsraf edilen gıdaların üretimi için kullanılan su miktarı yılda 250 kilometreküp suya eşdeğerdir. Tarımda kullanılan suyun yüzde 70’i verimsiz sulama yöntemleri nedeniyle boşa harcanmaktadır. Bu durumda hem ekonomik hem de çevresel olarak büyük kayıplara neden olmaktadır. Bu konuda da hassas olunmalıdır” dedi.

 

BİLGİÇ, “ADANA YENİDEN ŞAHLANACAK”

Tarıma Dayalı İhtisas (Sera ve Su ürünleri) OSB ile Konteynır Limanın Çukurova’nın yeni yüzü olacağını belirten Adana Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Şahin Bilgiç, yaptığı aylık değerlendirmede “Adana, Çukurova ve bölge adına memnuniyet verici yatırımlar onaylanmaya başladı. Her zaman şikayet edilen ‘Adana’nın üzerinde ölü toprağı var’ sözü yavaş yavaş kalkıyor. Adana özlenen, arzulanan eski günlerine kavuşuyor. Adana Doğu Akdeniz Konteyner Limanına onay veren Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’a, İlgili Bakanlarımıza, Valilerimize, Milletvekillerimize, Bürokratlarımıza ve emeği geçenlere ATB Meclisim adına teşekkür ediyorum. Türkiye’nin tüm limanlarının kurulu kapasitesi 12 milyon TEU iken neredeyse buna yakın bir kapasiteyi karşılayacak Adana Doğu Akdeniz Konteyner Limanı ile Adana stratejik bir öneme sahip olacağı gibi bölge ve Türkiye ekonomisi için de büyük bir katkı sağlayacaktır. ATB olarak Müteşebbis heyet içerisinde bizim de yer aldığımız ‘Tarıma Dayalı İhtisas (Sera) OSB’mizinde 12 Ağustos itibariyle altyapı, yol, su, elektrik, kanalizasyon, arıtma vb. işler yaklaşık 665 milyon bedelle Tarım Orman Bakanlığında ihalesi yapılacak. Bu önemli projeler tamamlandığında Adana hem moral motivasyon, hemde ekonomik bakımdan kendine gelerek, yeniden şahlanacaktır.”

 

ADANA FİRMALARI GÖZ DOLDURUYOR

Türkiye'nin 500 büyük sanayi kuruluşu (İSO 500) araştırmasında Adana'dan 11 firmanın yer aldığını hatırlatan Başkan Bilgiç, “İkinci 500’de de 19 firmamızla beraber 30 firmamız İSO 1000’de yer aldı. Yeni projeler yaşama geçtiğinde Adanalı firma sayısı çok daha fazla artacaktır. Borsa Yönetim Kurulu Üyemizin 2 firmasıyla ikinci 500’de yer aldı. Kendilerini ve gurur vesikamız olan tüm firmalarımızı kutluyoruz.”

 

ÜRETİCİ KAZANMALI

Ayçiçek hasadının bitmek üzere olduğunu, üreticilere bereketli ve kazançlı bir yıl olmasını dileyen Başkan Bilgiç, “Aşırı sıcaklar ve mevsimsel değişikliklere rağmen üreticilerimizin emek ve alınterlerinin karşılığını almalarını diliyoruz. Her zaman ifade ettiğimiz gibi üretici kazanacak ki tarımda sürdürülebilirlik olsun. Mısır hasadı Temmuz ayı sonu itibariyle başladı. Mısır hasadı artarak devam ediyor. Fiyatlar bugün Adana Ticaret Borsamızda ortalama 7.800-8.000 bin Tl/Ton bandında işlem görüyor. Adana’daki tüm Lisanslı Depolar mısır almak için hazır durumda. Üreticiler panik yapmadan ürünlerini Lisanslı  depolara koyarak Elektronik Ürün Senedi (ELÜS)’lerini oluştursunlar. Ondan sonra satmaları kendi menfaatlerine olur. Üreticilerimizin binbir emek ve zahmetle ürettikleri ürünlerinin karşılığınıalmalarından yanayız. Önümüzdeki günlerde erkenci narenciye hasadı başlayacak. 2023 yılında Adana’da 3 milyon tonun üzerinde narenciyemiz vardı. Bir kısmı dalda kaldı.Üreticilerimiz açısından iyi bir yıl yaşamadık. Bu yıl üretimde yaklaşık geçen yıla göre yüzde 35 düşük bir rekolte beklenti var. Fiyatların beklenen düzeyde oluşması, üretici için bu açığın kapanması temennisindeyiz. Biz ATB olarak hem narenciyeyi hem mısır’ı hem ayçiçeğini üreten, işleyerek yağını çıkaran, paketleyen, ihraç eden sanayicilerimize, bütün üyelerimize bereketli ve kazançlı bir yıl olmasını diliyoruz.”diye konuştu.

Konuşmaların ardından ATB Meclis gündem maddelerine geçildi.

Duygu hocanın en duygusal öğretmenler günü

ADANA’YA EŞİTLİK MÜZESİ VE KÜTÜPHANESİ KURULUYOR

Şeyh Cemil Nardalı Konağı'ndan Atatürk Orman Çiftliğine toprak

GÜZEL SANATLAR LİSESİ’NİN GÜZELLİĞİ

Av. Müslüm Susar’dan Birlik ve Dayanışma Mesajı

Güngör Geçer, temeli atılan Pozantı Atık Su Arıtma Tesisi’nde incelemelerde bulundu

İyiliğin Sultanı Akdeniz’de

Vergi, ceza ve harçlar değişiyor! 2026'da bizleri neler bekliyor?

CHP Adana İl Kadın Kolları Kadın Cinayetlerine karşı yürüyüş gerçekleştirdi

Öğrencilerimiz için Gastronomi Sektöründe Yeni Fırsatlar: 5 İş Birliği Protokolü Hayata Geçti

Golden retriever cinsi köpekleri özel genlere sahiplermiş

Yapay Zeka ChatCPT Başkan Ali Demirçalı’dan Özür Diledi

16 Saat Sonra Damda Bulundu

EMEĞİMİZDEN, KİMLİĞİMİZDEN, BEDENİMİZDEN ELİNİZİ ÇEKİN!”

Nacar: Şehitlerimizin emanetlerinin yanındayız

Büyükşehir’in kadına şiddete karşı 16 günlük aktivizm takvimi işliyor

Bu Yapay Zekâ Değil Adeta Sivri Zekâ!

Fırat Alan: "Kadın varsa biz de varız "

Kadir Baygeldi: "Kadınlar toplumların temel taşlarıdırlar "

Fırat Denli: "Kadın her toplumda büyük bir güçtür"

"Dogayla Tanışıyorum "

Gümüşdamla unutulmadı

Yahya Çetin: "Kadın benim Anamdır, Kadın benim Bacımdır, Kadın benim baş tacımdır"

Murat Aydın: "Kadınların güçlü olduğu bir toplum, hepimizin güvencesidir"

Kadına yönelik şiddete karşı mücadele sürüyor

Söylemez: Kadına şiddete karşı mücadeleyi devlet politikası hâline getirdik

SARIÇAM BELEDİYESİ’NDEN ÖĞRETMENLER GÜNÜ’NDE ANLAMLI PROGRAM

ÇUKUROVA SANAT KURULU TOPLUMSAL FAYDA ADINA FARKINDALIK YARATMAYA DEVAM EDİYOR

Ahmet Anak'tan  Fırat Denli'ye ziyaret

Kadir Baygeldi: "Onlar olmazsa, bizler de olamayız "

Yükleniyor

Yapay Zeka ChatCPT Başkan Ali Demirçalı’dan Özür Diledi

Bu Yapay Zekâ Değil Adeta Sivri Zekâ!

SARIÇAM BELEDİYESİ’NDEN ÖĞRETMENLER GÜNÜ’NDE ANLAMLI PROGRAM

SARIÇAM BELEDİYESİ’NDEN EĞİTİME DESTEK: OKULLARIN FİZİKİ ŞARTLARI GÜÇLENDİRİLİYOR

Başkan Ali Demirçalı Kırsal Mahallelere Çıkarma Yaptı

KOMPOST ÜRETİM TESİSİ ÜRETİME DEVAM EDİYOR

Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar Silivri’den hemşehrilerine duygusal mektup

Başkan Vekili Akkan, Yenibaraj Mahallesi'nde Vatandaş ve Esnafla Buluştu

Ceyhan Belediyesi Zabıta Ekiplerinden Son Kullanma Tarihi Geçmiş Ürün Denetimi

SEYHAN BELEDİYESİ, ARA TATİLDE ÇOCUKLARI TİYATRO İLE BULUŞTURDU

Özel sporcularımız Anıtkabir’i ziyaret etti

Adana’nın Spordaki Marka Kulübü ÇİLTAR Masa Tenisi Spor Kulübü

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Futbol Turnuvası Başlıyor

MİLLİ VE REKORTMEN ADANALI YÜZÜCÜ BEHÇET KURTİÇ

Adana 01 Futbol Kulübü Yönetim Kurulu, Spor Kamuoyuna önemli bir duyuru da bulundu.

"Beykoz Anadolu maçını taraftarımızın desteği ile kazanacağız"

"Takım olarak Beykoz Anadolu Spor maçına odaklandık"

"Sincan Belediye Ankara maçını taraftarlarımızın desteği ile kazanacağız"

"Muğlaspor maçında aldığımız 2-1'lik galibiyet takımımıza moral kazandırdı"

Asbaşkanı Recep Kılıç, Muğlaspor maçını 2-1'lik skorla kayıpsız geçen takımını kutladı.

Ahmet Anak'tan  Fırat Denli'ye ziyaret

Şahindur: Madem bu kadar koyu CHP'liydin peki neden partinin kaybetmesi için çalıştın”

ZİYAPAŞA’DA MHP COŞKUSU

MHP SEYHAN İLÇE BAŞKANI HAKAN YILDIRIM’DAN SABOTAJ GİRİŞİMLERİNE SERT TEPKİ

YENİDEN REFAH PARTİSİ 3. OLAĞAN BÜYÜK KONGRESİ’NE ADANA DAMGASI

Genç Parti Seyhan'da Ahmet Güneş'le yola devam dedi

SAADET PARTİSİ ADANA'DA TÜRKİYE VİZYONU ADANA BULUŞMASINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Adalet Birlik Partisi Lideri İrfan Uzun: “Bu yürüyüş, Türkiye’nin yürüyüşüdür”

Yeniden Refah Partisi Tarihi Kongreye Hazırlanıyor!

MHP Seyhan İlçe Başkanlığından “Seyhan’da 100 Bin” Hedefi Doğrultusunda Toplu Katılım Töreni

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 13 10 1 2 20 32
2.FENERBAHÇE A.Ş. 13 9 0 4 18 31
3.TRABZONSPOR A.Ş. 13 8 1 4 11 28
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 13 6 1 6 7 24
5.GÖZTEPE A.Ş. 13 6 2 5 9 23
6.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 13 6 3 4 0 22
7.BEŞİKTAŞ A.Ş. 13 6 4 3 5 21
8.CORENDON ALANYASPOR 13 3 4 6 -1 15
9.TÜMOSAN KONYASPOR 13 4 6 3 -2 15
10.KOCAELİSPOR 13 4 6 3 -4 15
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 13 3 5 5 -5 14
12.HESAP.COM ANTALYASPOR 13 4 7 2 -10 14
13.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 13 3 6 4 1 13
14.KASIMPAŞA A.Ş. 13 3 6 4 -5 13
15.GENÇLERBİRLİĞİ 13 3 8 2 -6 11
16.İKAS EYÜPSPOR 13 2 8 3 -9 9
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 13 1 6 6 -18 9
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 13 2 9 2 -11 8

YAZARLAR