-
BIST 100
16287,81%0,58
-
DOLAR
44,17% 0,15
-
EURO
50,85% 0,05
-
GRAM ALTIN
7256,44% 0,71
-
Ç. ALTIN
11762,72% 0,00
Adana’da Kültür ve Sanatta Erişilebilirlik Vurgusu: Özel Gereksinimli Çocuklar Uğur Aslan ile Buluştu
Adana’da kültür ve sanatın herkes için erişilebilir olması amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında anlamlı bir organizasyona imza atıldı.
Adana İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü öncülüğünde gerçekleştirilen etkinlikte, özel gereksinimli çocuklar sanatçı Bir Arabesk Müzikali - Afara konseri önce Uğur Aslan ile bir araya geldi.

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Adana İl Kültür ve Turizm Müdürü Emre Duru, kültür ve sanatın toplumun her kesimi için temel bir hak olduğuna dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:
“Kültür ve sanat herkesin hakkıdır. Adana İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak her bireyin kültür ve sanata eşit şekilde erişebilmesini önceliğimiz olarak görüyoruz. Özel gereksinimli bireylerin müze, tiyatro, kütüphane ve diğer kamusal alanlarda güvenli, rahat ve tam anlamıyla erişilebilir bir ortamda bulunabilmesi için çalışmalarımızı titizlikle sürdürüyoruz. Derneklerle kurduğumuz iş birlikleri sayesinde bu alanda somut ve kalıcı adımlar atmayı hedefliyoruz. Toplumda farkındalığı artırmak ve kültürel hayata engelsiz katılımı desteklemek temel sorumluluklarımızdan biridir.”
Sahne Öncesi Unutulmaz Buluşma
Erişilebilirlik vizyonu doğrultusunda düzenlenen etkinlikte, Gönüllü Anneler Topluluğu’na bağlı özel gereksinimli çocuklar, sahne öncesi prova sırasında Uğur Aslan ile buluşma imkânı buldu. Samimi atmosferde gerçekleşen programda çocuklar sanatçıyla sohbet etti, birlikte şarkılar söyledi ve çeşitli oyunlar oynadı.
Çocuklar ve aileleri için unutulmaz anlara sahne olan etkinlikte, sanatın iyileştirici ve birleştirici gücü bir kez daha gözler önüne serildi. Programın, özel gereksinimli çocukların sosyal hayata katılımını destekleyen önemli bir adım olduğu ifade edildi.
Çocuklar ve aileleri adına açıklama yapan AGN Organizasyon yetkilileri, organizasyona katkı sunan İl Kültür ve Turizm Müdürü Emre Duru’ya ve sanatçı Uğur Aslan’a teşekkür etti.
Adana’da gerçekleştirilen bu tür çalışmaların, kültür ve sanatın kapsayıcı yönünü güçlendirdiği ve toplumsal dayanışmayı artırdığı vurgulandı.
Nacar: Karnavala hazırız
Nacar: Bağımlılıkla mücadele bir sosyal sorumluluktur
Genç Birlik Adana’dan“Yeşil Vatan”a Destek
“Eğitimde Tasarruf Olmaz: Güney Adana’nın Sesi Duyulmalı”
Basın Açıklaması: Adana Şalgamı Avrupa Birliği'nden Coğrafi İşaret Tescili Aldı
DAİMFED; ÇGC'ye destek verecek
Seyhan Belediyespor U-14 Takımı Türkiye Şampiyonası İçin Konya’ya Uğurlandı
MUSTAFA SARIGEÇİLİ: ARA TATİL UYGULAMASI SAHADA GÜÇLÜ DESTEK GÖRÜYOR
ADANA’NIN KADINLARI MUSİKİDE ZİRVE YAPTI
Kadın Koalisyonu’ndan EŞİTLİK KARNESİ!
BAŞKAN KOZAY: “GELECEĞE YATIRIM YAPIYORUZ”
Askeri Kamuflaj Mantığı Estetiğe Taşındı: Çarpık Bacaklara Kemik Kırmadan Çözüm
Eral’da İngilizce Olimpiyatları Sınav Heyecanı
DAİMFED’den AOSB Başkanı Bekir Sütcü’ye Ziyaret
VALİ SAYIN MUSTAFA YAVUZ’DAN ÇUKUROVA KAYMAKAMLIĞINA ZİYARET
Çukurova Sanat Girişimi'nden Nesin Vakfı kitabı
Anahtar Parti Feke’de Kongre Heyecanı: Halil Kızılyer Seçilmiş Başkan Oldu
ÇUKUROVA’DA SPOR HERKES İÇİN
VALİMİZ SAYIN MUSTAFA YAVUZ ŞEHİT AİLELERİMİZ VE GAZİLERİMİZLE İFTAR SOFRASINDA BİR ARAYA GELDİ
ULUSLARARASI ADANA PORTAKAL ÇİÇEĞİ KARNAVALI’NIN HAZIRLIKLARI DEĞERLENDİRİLDİ
Fikir Atölyesi Derneğinden (FAD) hafta sonu Semineri
Kadın Çalışanlar Haftada 4 Gün ve 32 Saat Çalışsın
Adana engelliler evinde Batman'a yenildi
Çukurova GİAD’dan ÇGC’ye ziyaret
MHP Seyhan İlçe Başkanı Hakan Yıldırım: “Seyhan Belediyesinin kurduğu yeni şirket kamuoyunda ciddi soru işaretleri doğurmuştur.”
AK Parti Yüreğir Kadın Kolları Sancaklı’nın İftar Sofrasında Buluştu
AK Parti Adana İl Başkanı Tamer Dağlı’dan İlçe Teşkilatlarına Ramazan Ziyaretleri
Basının emekçi kadınları ÇGC’de bir araya geldi
Eğitim, teknoloji ve vefa bir arada
Burçin Şahindur: “Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu yancıdır”
Yükleniyor



