Aile Hekimleri 2-6 Aralık'ta İş Bırakacak!

Aile Hekimleri 2-6 Aralık

UZM. DR. POLATÖZ, “SAĞLIK ONURU İÇİN AİLE HEKİMLERİ 5 GÜN İŞ BIRAKIYOR!”

Adana Tabip Odası, Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF), Aile Hekimliği Çalışanları Sendikası (AHESEN), Aile Sağlığı Çalışanları Ebe ve Hemşire Dernekleri Federasyonu (ASEF), Birinci Basamak Sağlık Çalışanları Birlik ve Dayanışma Sendikası, Birlik Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası, Genel Sağlık İş, Hekim Birliği Sendikası, Hekim Sen, Hürriyetçi Sağlık Sen, Sağlık Çalışanlarına Hak Ve Mücadele Derneği (SAHADER), Sağlık Hizmetleri Sendikası (SAHİMSEN), Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), Tabip Sen, Tüm Radyoloji Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği (TÜMRAD-DER), Türk Tabipleri Birliği (TTB) ile Türkiye Aile Hekimleri Uzmanlık Derneği (TAHUD)’dan oluşan Adana Sağlık Platformu; ortak karar alarak 2-6 Aralık tarihlerinde  Aile Hekimlerinin çalışmayarak iş bırakacağını duyurdu.

 

2-3-4-5-6 ARALIKTA AİLE HEKİMLERİ İŞ BIRAKACAK!

Aile Hekimlerinin Türkiye genelinde daha önce 3 günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirdiğini hatırlatan Adana Sağlık Platformu Sözcüsü ve Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Özden Polatöz,  bileşenler adına yaptığı açıklamada “Bu kez ‘Eziyet Yönetmeliğine’ karşı aile hekimliği çalışanları meslek onuru ve halkın sağlığı için 2-6 Aralık tarihleri arasında iş bırakacaktır" dedi.

 

TALEPLERİMİZ

Adana Sağlık Platformu Sözcüsü Uzm. Dr. Polatöz, “Kamusal bir hizmet olan birinci basamak sağlık hizmetlerinin fiziki ve tıbbı donanımı ve aile sağlığı merkezleri kamu tarafından sağlanmalıdır. Halkımıza nitelikli bir sağlık hizmeti sunabilmemiz için yeterli zaman ve olanak sağlanmalıdır. Koruyucu sağlık hizmetlerinin öncelendiği ve ekip anlayışını gözeten bir sistem inşa edilinceye kadar Aile Sağlığı Merkezi sayısı hekim başına 2.000 nüfusu aşmayacak şekilde artırılmalıdır. Kadrolu ve güvenceli yeterli hemşire, ebe, teknisyen görevlendirilmeli, aşılama ve diğer koruyucu hekimlik uygulamaları desteklenmeli, geliştirilmelidir. Kadrosuz, güvencesiz bir şekilde çalışan emekçiler (gruplandırma elemanları) kadroya geçirilmelidir.

Aile hekimlerine ve tüm sağlık emekçilerine emekliliğe yansıyacak tek kalemden oluşan, insanca yaşamaya yetecek düzeyde, izin kullandıklarında, hastalandıklarında, çocuğu olduğunda veya ailesinden biri öldüğünde kesilmeyecek maaş ödenmelidir. Gelire katkısı %20’yi geçmeyecek ve yapılan hizmetin niteliğini ödüllendiren bir performans uygulamasına geçilmelidir.”

 

"SAĞLIK BAKANLIĞI AİLE HEKİMLERİNİN SESİNE KULAK VERMİYOR"

Büyük Ankara mitingi ve 3 gün süren iş bırakma eylemlerine rağmen Sağlık Bakanlığı'nın Aile Hekimlerinin sesine kulak vermediğini üzülerek gördüklerini de ifade eden Uzm. Dr. Polatöz, Aile hekimliği çalışanlarının; meslek onuru ve halk sağlığının geleceğini savunmak adına 5 gün daha iş bırakma kararı aldıklarını. Bu eylemlerin ve vatandaşların mağduriyetinin tek sorumlusu Sağlık Bakanlığı’dır diyerek halkı aile hekimlerine destek vermeye davet etti.



Yüreğir’e 2 Kent Lokantası

SEYHAN’DA 7. KREŞ VE ÇOK AMAÇLI TESİSİN TEMELİ ATILDI”

Çukurova’da su oyun parkları açıldı

SEYHAN’DA 7. GÜNDÜZ BAKIMEVİ VE SOSYAL TESİS İÇİN TEMEL ATILIYOR

Başkan Demirçalı’dan Belediyeden Alacağı Olan Esnafa Çağrı

Seyhan Belediyesi Yaz Kursları Başlıyor!

Yüreğir Belediyesi Kıyafet Bankası Yüzleri Güldürüyor

Yüreğir’de Çocuk İşçiliğiyle Mücadeleye Tam Destek

Harbiş Plajı’nda Özgürlüğe Açılan Ellerle Çevre Temizliği:

EMRAH KOZAY: "BAYRAMDA DAYANIŞMA RUHUYLA HAREKET EDELİM"

Bulut Yeşil İnşaat Adana 01 Futbol Kulübü Mehmet Sak'ı renklerine bağladı

Adanalı veteranlar şampiyonluğa abone oldu

Ramayspor’un Gol Makinesi: 'Egemen Sosar'

Bekir Ayaz : "Türk Sporunu Yönetmeye Değil, Dönüştürmeye Geliyoruz !

ÇİLTAR MASA TENİSİ SK’DAN ÇİFTE TÜRKİYE ŞAMPİYONLUĞU

“Sahadaki Başarının Temeli, Antrenörün Emeğidir”

TÜRKİYE HAVA SPORLARI FEDERASYONU DRONE 2025 TÜRKİYE ŞAMPİYONASI BAŞLIYOR

Milli antrenör ve sporculardan Karalar’a teşekkür!

ÇİLTAR MTSK GENÇLERDE TÜRKİYE ŞAMPİYONU

Adana Büyükşehir Belediyesi U18 Kızlar Basketbol Takımı Türkiye 3’üncüsü oldu

Tamer Dağlı: “Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, milletimizin güvenine layık olacak şekilde çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz.”

ADANA TEŞKİLATI SAHAYA İNDİ: YENİDEN REFAH’A YOĞUN KATILIM

Yusuf Kolikısa: “Devletin Kurumları Milli Egemenliğimizin Temsilidir, Riske Atılamaz”

Türkiye İttifakı Partisi Adana Teşkilatı Seyhan Kaymakamı Ekrem İnci' yi ziyarette bulundu

Adana’da Siyasetin Yeni Yüzü: Anahtar Parti Sahaya İndi

Başkan Karataş: “Hudut Namustur!” A Parti’den Sınıra ve Millete Sahip Çıkan Manifesto”

ADANA’DA YENİDEN REFAH RÜZGÂRI: OYLAR 4 KAT ARTTI!

Yeniden Refah'tan Ekonomik Gerçeklik Uyarısı: “Emekli Kurban Etine Muhtaç Hale Geldi”

Sadullah Kısacık Buğday Alım Fiyatını ve Çiftçilerin Sulama Sorununu TBMM Gündemine taşıdı.

CHP Mersin Yenişehir İlçe Başkanı Toprak Hünkar Ekrem Çalışkan: “Gezi, Halkın Ortak Vicdanıdır ve Geleceğe Yazılmış Bir Manifestodur”

Bekir Ayaz: “Gençlik 57. Alay’dır, Geleceği Bu Ruhla İnşa Edeceğiz”

Dıblanzade Konağı Gündüz Bakımevi’nin temeli atıldı

"ÇOCUKLARIMIZI ÖLDÜRÜYORLAR, CİNAYETLERİNİ DÜNYAYA KABUL ETTİRMEYE ÇALIŞIYORLAR"

Bulut Yeşil İnşaat Adana 01 Futbol Kulübü Mehmet Sak'ı renklerine bağladı

9. ULUSLARARASI ADANA LEZZET FESTİVALİ ÜST KURUL TOPLANTISI YAPILDI

TAVUK ÇİFTLİKLERİYLE İLGİLİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

“İyilik İçin Birleşin” Sloganı Adana’da Yankı Buldu: Üzelgeçici’nin Dönemi Başladı

“Sivas’ta yanan sadece insanlar değil, insanlığın ortak vicdanıydı”

Yüreğir’e 2 Kent Lokantası

AOSB'den 16 firma Türkiye'nin ilk 1000 ihracatçısı arasında

ÇOCUKLAR, GENÇLER TATİLDE M1 ADANA AVM’DE “AKIL OYUNLARI”NDA BULUŞTU.

Atatürk Kitaplığı Hayata Geçirildi

Tasfiye Edilen Şirkete Gönderilen Ödeme Emri İptal Edildi

Doktor ve Avukat aşkı nikah masasına taşındı!

TBB Araç Teslim Töreni Ankara'da gerçekleştirildi.

Uluslararası Yatırımcıların Rotasında Adana Var!

Adanalı veteranlar şampiyonluğa abone oldu

BAŞKENTTE GÖRKEMLİ BİR DÜĞÜN

Yıldırım; Yeşil Vatan yanarsa Ağaçlar değil geleceğimiz yanar!

AK Parti Adana İl Başkanlığı, Enes’in Sesine Kulak Verdi

ATÜ, Dünyanın En Büyük Bilim Kafe Etkinliğine Tarihi Mekânda Ev Sahipliği Yaptı

LÖSEV ve Altınoran işbirliğiyle “ÇİÇEKLERİN ŞARKISI”

VALİ KÖŞGER GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI SPOR OKULLARI VE ENGELSİZ SPOR OKULLARI AÇILIŞ PROGRAMINA KATILDI

Nacar’dan Otizm farkındalık vurgusu

ATO’DAN EVLENECEKLERE İNDİRİM DESTEĞİ

Avrupa Hareketlilik Haftası Lansmanı Ankara'da yapıldı

Asgari ücrete zam çok az Verilen sözler tutulmadı. Söz ihlali var

ERDAL ALTUN: “SAVUNMA SANAYİİNİN YÜKÜNÜ OMUZLAYAN EMEKÇİLERİMİZİN HER ZAMAN YANINDAYIZ”

Cumhuriyet tarihinin ilk Milli Eğitim Bakanı İsmail Safa Özler, 85. Ölüm yılında mezarı başında anıldı.

SEYHAN’DA 7. KREŞ VE ÇOK AMAÇLI TESİSİN TEMELİ ATILDI”

Yükleniyor