• BIST 100

    16744,90%0,29
  • DOLAR

    43,88% 0,04
  • EURO

    51,92% 0,20
  • GRAM ALTIN

    7294,99% 0,41
  • Ç. ALTIN

    11819,10% -0,22

Atatürk döneminde açıldı, AKP iktidarı kapattı

Ayhan Barut, Çukurova Bölgesel Havalimanı nedeniyle milyonlarca insanın kullandığı Adana Havaalanı'nın kapatılmasına tepki göstermeyi sürdürdü, sözünü tutmayan AKP iktidarını kınadı

Güncel 10.08.2024 23:23:00 0
Atatürk döneminde açıldı, AKP iktidarı kapattı

ADANA- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, Atatürk'ün talimatıyla 1937 yılında hizmete açılan Adana Şakirpaşa Havaalanı'nın AKP iktidarı tarafından kapatılmasına karşı tepkisini sürdürdü. Yolcu garantili Çukurova Bölgesel Havalimanı nedeniyle yıllık 5 milyondan fazla insanın kullandığı Adana Havaalanı'nın kapatılmasına adeta isyan eden Barut, "Adana Havaalanımızı kapatanlar, ülkemizin birinci sınıf tarım topraklarını ranta kurban edenler halka hesap verecek! Adana için çok büyük kayıp anlamına gelen bu utanılacak kararı alanları, hemşehrilerimiz ve bizler asla affetmeyeceğiz, sandıkta hesap soracağız. Çok yakında kavuşacağımız halkın iktidarında, Adana Havaalanı daha da iyileştirilerek tekrar halkımızın kullanımına açılacak" dedi. 

"RANT VE TALAN HIRSIYLA KIYDILAR"

Taban suyu yüksek olan bir yerde, birinci sınıf tarım arazilerine ve göçmen kuşların göç yolları üzerine kurulan Çukurova Bölgesel Havalimanı'yla rant vurgusu yapan Ayhan Barut, "Adana'ya üvey evlat muamelesi yapanlar, değerlerini yok edenler, itirazlarımıza rağmen, halkımızın haklı isyanına karşın geri adım atmadı. Dünyanın en bereketli topraklarına, birinci sınıf tarım arazilerine rant hançeri sapladılar. Üstelik burası göçmen kuşların göç yolu üzerinde bulunuyor. Taban suyunun yüksekliği de ayrı bir risk teşkil ediyor. Sanki başka yer yokmuş gibi rant ve talan hırsıyla beton döktüler. Dünyanın en bereketli ovalarından birisine kıydılar" diye konuştu. 

"ATATÜRK'ÜN TALİMATIYLA AÇILDI"

AKP iktidarına tepkisini sürdüren Ayhan Barut, sözlerine şöyle devam etti:
"Adana'ya kötülük yapmaktan başka bir şey yapmıyor, bütün değerlerimizi yok ediyorlar. Yapımı yılan hikayesine dönen ancak ısrarla yapılan Çukurova Bölgesel Havalimanı nedeniyle Niğde'den Mersin'e, Osmaniye'den Hatay'a, Adana'dan Kahramanmaraş'a, hatta bazı zamanlarda Gaziantep ve Şanlıurfa'nın dahi yararlandığı Adana Havaalanımızı yok ettiler. Milyonlarca insanımızın güvenle kullandığı, Ulu Önder Atatürk'ün talimatıyla kurulan ve 1937 yılından bu yana kullanılan havalimanımıza söz verdikleri halde kıydılar. Adana veya Mersin yarışı yapmıyor, doğruları savunuyor ve hakkımızı arıyoruz. Çukurova Bölgesel Havalimanı Mersin sınırları içinde, ihtiyacı karşılayacak bir biçimde, Mersinli komşularımızın da istediği şekilde kentin daha uygun bir bölgesine yapılabilirdi. Ancak bunların gözü hiçbir şey görmüyor ranttan başka."

"SORULARA YANIT YOK"

İktidar mensuplarının 'Adana Havaalanı kapatılmayacak' açıklamalarını da sert sözlerle eleştiren Ayhan Barut, şöyle konuştu:
"Adana Şakirpaşa Havaalanı'nı yolcu uçuşlarına kapatanlar, yolcu uçaklarının inip kalkmasına, yolcuların uçakla Adana'ya gelip gitmek için bu havaalanını kullanmasına izin vermeyenler yalan söylemekten, algı operasyonu yapmaktan geri durmuyor. Doğru olmadığı halde, 'Adana Havalimanı kapatılmayacak' diyerek lafı dolandırıyor, aklımızla dalga geçer gibi açıklamalarda bulunuyorlar. Madem havaalanımız kapatılmıyor, niye şimdi yolcu uçağı kalkıp inmiyor? Niye insanlarımızın uçak bileti almasına izin verilmiyor? Daha önceden bu tarihlere Adana'ya uçakla gelmek veya Adana'dan gitmek isteyenler işlem yapamıyor ve yeni açılan havalimanına yönlendiriliyor."

ÇAĞRI YAPTI, UYARDI

Adana Havaalanı'nın kapatılmasına sessiz kalmayacağını tekrarlayan Ayhan Barut, şunları kaydetti:
"AKP iktidarının Adana'ya darbe vurmasına, milyonlarca insanın güvenle kullandığı havaalanımızı kapatma kararına karşı sesimizi yükseltiyoruz. Adana Havaalanının kapatılmasıyla sadece her yıl burayı kullanan milyonlarca insanımız mağdur edilmedi. Havaalanı kapatıldığı için havayolu şirketleri bilet alan yolcuları Gaziantep gibi illere yönlendirip onları orada ulaşım imkanından mahrum ederek mağdur etti. Havaalanında faaliyet gösteren taksicilerimizin, diğer bütün esnaflarımızın işi ve ekmeği elinden alındı. Havaalanında çalışan geçici ve taşeron işçilerimiz, onlarca emekçimizin işini çaldılar. Adana Havaalanımızı kapatanlar, ülkemizin birinci sınıf tarım topraklarını ranta kurban edenler halka hesap verecek! Adana için çok büyük kayıp anlamına gelen bu utanılacak kararı alanları, hemşehrilerimiz ve bizler asla affetmeyeceğiz, Adana Havaalanımızı kapatanlara sandıkta hesap soracağız. Tekrar çağrı yapıyor ve uyarıyoruz; Tarihi yanlıştan bir an evvel dönülsün. Bu da bilinsin ki, çok yakında kavuşacağımız halkın iktidarında Adana Havaalanı daha da iyileştirilerek tekrar halkımızın kullanımına açılacaktır."

Siirt'te araçta 13 kilo kubar esrar ele geçirildi: 1 tutuklama

Aliyev: Hocalı soykırımı 20. yüzyılın en kanlı suçlarındandı

Iğdır'da Hocalı Katliamı'nın 34. yılı anıldı

Bursa'da çiftçilere fide ve fidan desteği sürüyor

Bursa'da çiftçilere fide ve fidan desteği sürüyor

Manisa’da denetimli serbestlik yükümlüleri camilere Ramazan bakımı yaptı

Adana'da sobadan sızan gaz baba ve oğlunu zehirledi

Tekirdağ'da Vali ve protokol askerlerle iftar açtı

Hocalı Katliamı'nın 34. yılı Samsun'da anıldı

Başkan Büyükkılıç Ramazan'da İlçe İlçe Halkla Buluştu

Öğrencilerden Müdür Sünnetci'ye Ramazan Ziyareti

Pezeşkiyan: Nükleer silahımız olmayacak, dini lider yalan söylemez

MTSO Başkanı: Gümrük Birliği güncellenmeli, yeşil dönüşüm zorunlu

‘Türkeş Dede’yle Öğreniyoruz’ çocuk kitabı raflarda

Sinop Durağan'da Sağlık Okuryazarlığı Eğitimi Verildi

Sinop'ta öğrenciler Canva ile dijital içerik geliştirme atölyesinde buluştu

Bozyazı'da ÇEDES Projesi Kapsamında Merhamet Programı Düzenlendi

DTSO'da 2025 Kesin Hesapları Onaylandı, Yönetim İbra Edildi

Maçka'da Tekne Orucu ile Eren Bülbül anıldı

Adanalı Mehmet Gazioğlu kimdir?

Bitlis'te Vefa Buluşmaları ile Şehit Ailesi ve Gazi Ziyaret Edildi

Başkan Akın Bigadiç'te iftarda hemşehrileriyle buluştu

Kepez'de Ramazan Sofraları Kuruldu, Projelerin Yarısı Tamamlandı

Osmanköy Ortaokulu Floor Curling'de şampiyon

Zeytinburnu'nda 6 katlı binada çatı yangını: Alevler kontrol altına alındı

Doktor çift pazı diye zehirli ot yedi, acil müdahale ile kurtuldular

MSB: Türkiye'nin İran'a gireceği iddiaları gerçeği yansıtmıyor

RGY 2025'te net operasyonel gelirini %37 artırdı

Gaziantep'te 16 yıl kesin cezalı uyuşturucu suçlusu yakalandı

Eskişehir'de şehit aileleri ve gaziler için iftar yemeği düzenlendi

Yükleniyor

ÇUKUROVA’DA TİYATRO KURSUNA YOĞUN İLGİ

ÇUKUROVA BELEDİYESİ “ALZHEİMER” KONUSUNDA FARKINDALIK YARATIYOR

BAŞKAN OYA TEKİN’DEN 5 OCAK MESAJI: “KALPLERİMİZ BİR, MÜCADELEMİZ BİR” BAŞKAN TEKİN:”UMUDU VE DİRENCİ DİRİ TUTUYORUZ”

Çorba ikramıyla vatandaşın içini ısıttılar

Yüreğir’in İlk Kent Lokantası Dervişler’de Açıldı

Seyhan Belediyesi Çocuklara Trafik Kültürü Aşılıyor

TARIMDA DİJİTAL DÖNÜŞÜM SARIÇAM’DA BAŞLADI

YAŞ ALMAK DEĞİL AKTİF KALMAK ÖNEMLİ

Yüreğir Belediyesinden Amatör Spora 1 Milyon Tl’lik Destek

Ceyhan Belediyesi’nden Kuaför ve Güzellik Salonlarına Yönelik Denetim

Osmanköy Ortaokulu Floor Curling'de şampiyon

Dua Uğur, grup merkezi karate müsabakalarında şampiyon oldu

Denizhan Taşkan, Şanlıurfa deplasmanında attığı kritik golle takımının galibiyetinde önemli rol oynadı

Okul Sporları Küçükler Hentbol İl Birinciliği Sonuçlandı

Eskişehirli Lise Oryantiring'de Türkiye İkincisi Oldu

Kağıtspor 13 madalya kazandı

"Kritik galibiyetin ardından takımımızın moral ve motivasyonu çok yüksek"

Aliağalı Eymen Vatansever Oryantiring Türkiye Şampiyonu

Duygu Dirgen Judo Şampiyonası'nda Türkiye üçüncüsü oldu

Söğütspor BAL'da puana hasret

Aliyev: Hocalı soykırımı 20. yüzyılın en kanlı suçlarındandı

Pezeşkiyan: Nükleer silahımız olmayacak, dini lider yalan söylemez

Albayrak, iftarda şehit ailesiyle buluştu

Destici: Millet Kimliğinden ve İnançlarından Vazgeçmeyecek

AK Parti Bayburt Kadın Kolları Şehit Annesini Ziyaret Etti

Çeşmeli-Kızkalesi Otoyolu Mersin'de ulaşımı rahatlatacak

Antalya'da Sivil Katılım Projesi Buluşması: Manisa Modeli Öne Çıktı

Darende'de Şehit Aileleri ve Gaziler İftarda Buluştu

Erdoğan: Üniversiteler marjinal ideolojilerin kalesi değildir

Tunçbilek'te Hocalı Soykırımı anıldı, birlik mesajları verildi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 23 17 2 4 38 55
2.FENERBAHÇE A.Ş. 23 15 0 8 31 53
3.TRABZONSPOR A.Ş. 23 14 3 6 18 48
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 23 12 4 7 15 43
5.GÖZTEPE A.Ş. 23 11 4 8 11 41
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 23 10 7 6 14 36
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 23 7 6 10 -2 31
8.KOCAELİSPOR 23 8 9 6 -3 30
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 23 7 9 7 -10 28
10.CORENDON ALANYASPOR 23 5 7 11 -2 26
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 23 5 9 9 -7 24
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 23 6 12 5 -6 23
13.TÜMOSAN KONYASPOR 23 5 10 8 -8 23
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 23 6 12 5 -14 23
15.İKAS EYÜPSPOR 23 5 12 6 -16 21
16.KASIMPAŞA A.Ş. 23 4 11 8 -12 20
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 23 3 10 10 -25 19
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 23 3 16 4 -22 13

YAZARLAR