• BIST 100

    14915,65%1,02
  • DOLAR

    43,12% 0,21
  • EURO

    50,20% -0,08
  • GRAM ALTIN

    6245,46% 0,83
  • Ç. ALTIN

    10147,72% 0,77

Atatürk döneminde açıldı, AKP iktidarı kapattı

Ayhan Barut, Çukurova Bölgesel Havalimanı nedeniyle milyonlarca insanın kullandığı Adana Havaalanı'nın kapatılmasına tepki göstermeyi sürdürdü, sözünü tutmayan AKP iktidarını kınadı

Güncel 10.08.2024 23:23:00 0
Atatürk döneminde açıldı, AKP iktidarı kapattı

ADANA- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, Atatürk'ün talimatıyla 1937 yılında hizmete açılan Adana Şakirpaşa Havaalanı'nın AKP iktidarı tarafından kapatılmasına karşı tepkisini sürdürdü. Yolcu garantili Çukurova Bölgesel Havalimanı nedeniyle yıllık 5 milyondan fazla insanın kullandığı Adana Havaalanı'nın kapatılmasına adeta isyan eden Barut, "Adana Havaalanımızı kapatanlar, ülkemizin birinci sınıf tarım topraklarını ranta kurban edenler halka hesap verecek! Adana için çok büyük kayıp anlamına gelen bu utanılacak kararı alanları, hemşehrilerimiz ve bizler asla affetmeyeceğiz, sandıkta hesap soracağız. Çok yakında kavuşacağımız halkın iktidarında, Adana Havaalanı daha da iyileştirilerek tekrar halkımızın kullanımına açılacak" dedi. 

"RANT VE TALAN HIRSIYLA KIYDILAR"

Taban suyu yüksek olan bir yerde, birinci sınıf tarım arazilerine ve göçmen kuşların göç yolları üzerine kurulan Çukurova Bölgesel Havalimanı'yla rant vurgusu yapan Ayhan Barut, "Adana'ya üvey evlat muamelesi yapanlar, değerlerini yok edenler, itirazlarımıza rağmen, halkımızın haklı isyanına karşın geri adım atmadı. Dünyanın en bereketli topraklarına, birinci sınıf tarım arazilerine rant hançeri sapladılar. Üstelik burası göçmen kuşların göç yolu üzerinde bulunuyor. Taban suyunun yüksekliği de ayrı bir risk teşkil ediyor. Sanki başka yer yokmuş gibi rant ve talan hırsıyla beton döktüler. Dünyanın en bereketli ovalarından birisine kıydılar" diye konuştu. 

"ATATÜRK'ÜN TALİMATIYLA AÇILDI"

AKP iktidarına tepkisini sürdüren Ayhan Barut, sözlerine şöyle devam etti:
"Adana'ya kötülük yapmaktan başka bir şey yapmıyor, bütün değerlerimizi yok ediyorlar. Yapımı yılan hikayesine dönen ancak ısrarla yapılan Çukurova Bölgesel Havalimanı nedeniyle Niğde'den Mersin'e, Osmaniye'den Hatay'a, Adana'dan Kahramanmaraş'a, hatta bazı zamanlarda Gaziantep ve Şanlıurfa'nın dahi yararlandığı Adana Havaalanımızı yok ettiler. Milyonlarca insanımızın güvenle kullandığı, Ulu Önder Atatürk'ün talimatıyla kurulan ve 1937 yılından bu yana kullanılan havalimanımıza söz verdikleri halde kıydılar. Adana veya Mersin yarışı yapmıyor, doğruları savunuyor ve hakkımızı arıyoruz. Çukurova Bölgesel Havalimanı Mersin sınırları içinde, ihtiyacı karşılayacak bir biçimde, Mersinli komşularımızın da istediği şekilde kentin daha uygun bir bölgesine yapılabilirdi. Ancak bunların gözü hiçbir şey görmüyor ranttan başka."

"SORULARA YANIT YOK"

İktidar mensuplarının 'Adana Havaalanı kapatılmayacak' açıklamalarını da sert sözlerle eleştiren Ayhan Barut, şöyle konuştu:
"Adana Şakirpaşa Havaalanı'nı yolcu uçuşlarına kapatanlar, yolcu uçaklarının inip kalkmasına, yolcuların uçakla Adana'ya gelip gitmek için bu havaalanını kullanmasına izin vermeyenler yalan söylemekten, algı operasyonu yapmaktan geri durmuyor. Doğru olmadığı halde, 'Adana Havalimanı kapatılmayacak' diyerek lafı dolandırıyor, aklımızla dalga geçer gibi açıklamalarda bulunuyorlar. Madem havaalanımız kapatılmıyor, niye şimdi yolcu uçağı kalkıp inmiyor? Niye insanlarımızın uçak bileti almasına izin verilmiyor? Daha önceden bu tarihlere Adana'ya uçakla gelmek veya Adana'dan gitmek isteyenler işlem yapamıyor ve yeni açılan havalimanına yönlendiriliyor."

ÇAĞRI YAPTI, UYARDI

Adana Havaalanı'nın kapatılmasına sessiz kalmayacağını tekrarlayan Ayhan Barut, şunları kaydetti:
"AKP iktidarının Adana'ya darbe vurmasına, milyonlarca insanın güvenle kullandığı havaalanımızı kapatma kararına karşı sesimizi yükseltiyoruz. Adana Havaalanının kapatılmasıyla sadece her yıl burayı kullanan milyonlarca insanımız mağdur edilmedi. Havaalanı kapatıldığı için havayolu şirketleri bilet alan yolcuları Gaziantep gibi illere yönlendirip onları orada ulaşım imkanından mahrum ederek mağdur etti. Havaalanında faaliyet gösteren taksicilerimizin, diğer bütün esnaflarımızın işi ve ekmeği elinden alındı. Havaalanında çalışan geçici ve taşeron işçilerimiz, onlarca emekçimizin işini çaldılar. Adana Havaalanımızı kapatanlar, ülkemizin birinci sınıf tarım topraklarını ranta kurban edenler halka hesap verecek! Adana için çok büyük kayıp anlamına gelen bu utanılacak kararı alanları, hemşehrilerimiz ve bizler asla affetmeyeceğiz, Adana Havaalanımızı kapatanlara sandıkta hesap soracağız. Tekrar çağrı yapıyor ve uyarıyoruz; Tarihi yanlıştan bir an evvel dönülsün. Bu da bilinsin ki, çok yakında kavuşacağımız halkın iktidarında Adana Havaalanı daha da iyileştirilerek tekrar halkımızın kullanımına açılacaktır."

Kastamonu'da gazeteciler ve şehitler için mevlid programı düzenlendi

Muş'ta uyuşturucu ile yakalanan firari hükümlü tutuklandı

Esenler Erokspor Teknik Direktörü Osman Özköylü: 'Böyle maçlar kolay değil'

Kubilayhan Yücel: Kadromuz 1. Lig için yeterli değil

Isparta 32 Spor, Adanaspor'u 7-0 ile Geçti

Ceyhan Kimya Endüstri Bölgesi on binlerce kişiye iş sağlayacak

Mersin'de 10 Ocak Gazeteciler Günü kutlamaları

Cinayetten aranan hükümlü Mersin'de yakalandı

Mersin'den Sudan'a 6. İyilik Gemisi yola çıktı

Antalya'da 13 bin 213 sosyal konut için kura heyecanı

Sis Dağı'nda Sarıkamış Şehitleri Anma Yürüyüşü Düzenlendi

Bursa'da Gazeteciler Adına Hatıra Ormanı Kurulacak

Adıyaman'da depremde şehit olan gazeteciler anıldı

Mersin'de Enerji Verimliliği ve Yeşil Lojistik Konferansı Düzenlendi

Ankara-Samsun hızlı treni 2,5 saate inecek, Yeşilkent Kavşağı açıldı

Mersin'de sopalı tehdit eden alkollü sürücü tutuklandı

Zafer İlkokulu İl Yarışmalarında İki Büyük Başarı Elde Etti

Yerel Medya Güçbirliği Platformu'ndan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

Sarıgöl'de dev patatesler pazarda ilgi odağı oldu

Adana’ya dev bir yatırım daha!

Mersin'de 500 kilo bozuk et ele geçirildi

Mersin, atıktan 117 bin megavat elektrik üretti

Adana'da 4 bin TL alacak için 19 yaşındaki genç bıçaklandı

Mersin'de atıklar geri dönüşüm atölyesinde yeniden hayat buluyor

Adana'da otomobilden 10 bin paket kaçak sigara ele geçirildi

HAVAMAŞ, Çukurova'dan havalimanı seferlerine başladı

Vali Şahin'den 10 Ocak Mesajları: Gazeteciler ve İdareciler Kutlandı

Başkan Yılmaz'dan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajı

TAG Otoyolu'nda bebek bezi yüklü tır yandı, trafik durdu

Şehitkamil'de Ocak Meclisi Tamamlandı, Tüm Maddeler Kabul Edildi

Yükleniyor

BAŞKAN OYA TEKİN’DEN 5 OCAK MESAJI: “KALPLERİMİZ BİR, MÜCADELEMİZ BİR” BAŞKAN TEKİN:”UMUDU VE DİRENCİ DİRİ TUTUYORUZ”

Çorba ikramıyla vatandaşın içini ısıttılar

Yüreğir’in İlk Kent Lokantası Dervişler’de Açıldı

Seyhan Belediyesi Çocuklara Trafik Kültürü Aşılıyor

TARIMDA DİJİTAL DÖNÜŞÜM SARIÇAM’DA BAŞLADI

YAŞ ALMAK DEĞİL AKTİF KALMAK ÖNEMLİ

Yüreğir Belediyesinden Amatör Spora 1 Milyon Tl’lik Destek

Ceyhan Belediyesi’nden Kuaför ve Güzellik Salonlarına Yönelik Denetim

Engelsiz Yaşam Parkı Yeniden Düzenleniyor, Tüm Paydaşlara Açılıyor

Yüreğir Belediyesi Yeni Yıl Panayırı Optimum Avm’de Açıldı

Esenler Erokspor Teknik Direktörü Osman Özköylü: 'Böyle maçlar kolay değil'

Kubilayhan Yücel: Kadromuz 1. Lig için yeterli değil

Isparta 32 Spor, Adanaspor'u 7-0 ile Geçti

Gebzespor Emircan Altıntaş'ı transfer etti

Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz Halı Saha Futbol Turnuvası Sonuçlandı

" Bu kritik maçta tribün desteği bizim için çok önemli"

Osman Ulubaş Köşk Ortaokulu namağlup şampiyon oldu

Esenler Erokspor Antalya Kampını Tamamladı

"Sezonun ikinci yarısına galibiyetle başlamayı hedefliyoruz"

Bursaspor, Salih Kavrazlı'yı Transfer Etti

Antalya'da 13 bin 213 sosyal konut için kura heyecanı

Ankara-Samsun hızlı treni 2,5 saate inecek, Yeşilkent Kavşağı açıldı

Erdoğan: Netanyahu Gazze'ye konteyner gönderilmesine izin vermiyor

Kocagöz: 'Güçlü Türkiye için birlik ve beraberlik şart'

Gülşah Durbay'ın Adı Kadın Kafede Yaşatılacak

Konya'da 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Buluşması

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger Denizli Valiliğine Atandı

AK Parti Mersin'de Üye Sayısı 209 Bini Aştı

AK Parti Elazığ'da 95 Bin 172 Üyeye Ulaştı

AK Parti Adana'da üye sayısı 328 bin 629'a ulaştı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 17 10 2 5 13 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 17 5 9 3 -3 18
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9

YAZARLAR