-
BIST 100
16193,56%0,17
-
DOLAR
44,08% 0,04
-
EURO
50,89% -0,06
-
GRAM ALTIN
7286,27% -0,67
-
Ç. ALTIN
11826,62% 0,00
ATÜ’den Uluslararası Akademik İş Birliğinde Yeni Adımlar
"Adana ve Taşkent Arasında Eğitimde Güç Birliği"
Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (ATÜ) Rektörü Prof. Dr. Adnan Sözen, Özbekistan'ın başkenti Taşkent'teki Chirchiq Devlet Pedagoji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muxamedov Gafurdjan'ı makamında ziyaret etti.
Geçtiğimiz yıl Kasım ayında ATÜ’de imzalanan iş birliği protokolü kapsamında yapılacak yeni ortaklık fırsatlarını değerlendirmek üzere gerçekleştirilen ziyarette, ATÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Neşe Yalçın ile Genel Sekreter Doç. Dr. Nihat Döngel de hazır bulundu. Görüşmede, iki üniversite arasında yapılacak potansiyel iş birlikleri kapsamında fikir alışverişinde bulunuldu ve akademik projelere yönelik yeni ortaklık imkanları ele alındı.
Rektör Sözen, beraberindeki heyetle birlikte Taşkent ve Semerkant’taki diğer üniversite rektörleriyle de birebir görüşmeler gerçekleştireceklerini ifade etti.
Rektör Sözen, Özbekistan’ın Başkenti Taşkent’te Uluslararası Kongreye Katıldı
Prof. Dr. Adnan Sözen, Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te düzenlenen International Congress On Modern Sciences-IV Kongresi’ne katılarak açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Kongrede, ATÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Neşe Yalçın ve Genel Sekreter Doç. Dr. Nihat Döngel dinleyici olarak yer aldı.
Prof. Dr. Sözen, açılış konuşmasında Türk-İslam medeniyetinin beşiği Özbekistan'da bulunmanın heyecanını dile getirerek, şu ifadeleri kullandı: “Üniversitemizin bilim ve teknoloji alanındaki uluslararası iş birliklerini güçlendirmek için buradayız. Özellikle öğrenci hareketliliği, öğretim elemanı değişimi ve ortak projeler gibi konularda Özbekistan üniversiteleriyle yeni iş birlikleri kurmayı hedefliyoruz.”
Türk Devletleri Üniversiteleriyle Çalışma Arzusundayız
Prof. Dr. Sözen, son yıllarda dünyada artan yapay zekâ ve bilişim alanındaki çalışmaları takip etmek ve bu çalışmalara katkı sunan mühendislik programlarıyla geleceğin teknolojilerine yön verme görevlerini sürdürdüklerini belirtti. Ayrıca, Türk Devletleri Üniversiteleri ile çalışma arzusunda olduklarını ifade etti.
Sözen, konuşmasının sonunda sempozyumun düzenlenmesinde emeği geçen başta İKSAD Yönetimi ve görevlileri olmak üzere, ev sahipliği yapan tüm üniversite rektörlüklerine, kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.
DAİMFED; ÇGC'ye destek verecek
Seyhan Belediyespor U-14 Takımı Türkiye Şampiyonası İçin Konya’ya Uğurlandı
MUSTAFA SARIGEÇİLİ: ARA TATİL UYGULAMASI SAHADA GÜÇLÜ DESTEK GÖRÜYOR
ADANA’NIN KADINLARI MUSİKİDE ZİRVE YAPTI
Kadın Koalisyonu’ndan EŞİTLİK KARNESİ!
BAŞKAN KOZAY: “GELECEĞE YATIRIM YAPIYORUZ”
Askeri Kamuflaj Mantığı Estetiğe Taşındı: Çarpık Bacaklara Kemik Kırmadan Çözüm
Eral’da İngilizce Olimpiyatları Sınav Heyecanı
DAİMFED’den AOSB Başkanı Bekir Sütcü’ye Ziyaret
VALİ SAYIN MUSTAFA YAVUZ’DAN ÇUKUROVA KAYMAKAMLIĞINA ZİYARET
Çukurova Sanat Girişimi'nden Nesin Vakfı kitabı
Anahtar Parti Feke’de Kongre Heyecanı: Halil Kızılyer Seçilmiş Başkan Oldu
ÇUKUROVA’DA SPOR HERKES İÇİN
VALİMİZ SAYIN MUSTAFA YAVUZ ŞEHİT AİLELERİMİZ VE GAZİLERİMİZLE İFTAR SOFRASINDA BİR ARAYA GELDİ
ULUSLARARASI ADANA PORTAKAL ÇİÇEĞİ KARNAVALI’NIN HAZIRLIKLARI DEĞERLENDİRİLDİ
Fikir Atölyesi Derneğinden (FAD) hafta sonu Semineri
Kadın Çalışanlar Haftada 4 Gün ve 32 Saat Çalışsın
Adana engelliler evinde Batman'a yenildi
Çukurova GİAD’dan ÇGC’ye ziyaret
MHP Seyhan İlçe Başkanı Hakan Yıldırım: “Seyhan Belediyesinin kurduğu yeni şirket kamuoyunda ciddi soru işaretleri doğurmuştur.”
AK Parti Yüreğir Kadın Kolları Sancaklı’nın İftar Sofrasında Buluştu
AK Parti Adana İl Başkanı Tamer Dağlı’dan İlçe Teşkilatlarına Ramazan Ziyaretleri
Basının emekçi kadınları ÇGC’de bir araya geldi
Eğitim, teknoloji ve vefa bir arada
Burçin Şahindur: “Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu yancıdır”
Adana 13. Veteranlar Masa Tenisi Turnuvası İçin Geri Sayım Başladı
JMO’dan 8 Mart Mesajı: “Kadınların Yaşam Hakkı Pazarlık Konusu Olamaz”
Adana 01 Futbol Kulübünden, Muğlaspor maçıyla ilgili zehir zemberek açıklamalar!
ÇUKUROVA BELEDİYESİ’NDE AFAD EĞİTİM SEMİNERİ
Erhan Yılmaz: "Kadınlarımızın hak ettiği değeri gördüğü, sevginin, saygının ve eşitliğin hâkim olması temennisiyle "
Yükleniyor



