-
BIST 100
16116,66%-0,31
-
DOLAR
44,08% 0,04
-
EURO
51,12% -0,16
-
GRAM ALTIN
7346,36% -0,11
-
Ç. ALTIN
11826,62% -0,32
Ayhan Barut, deprem gerçeğine karşı duyarsız kalan AKP iktidarına tepki gösterdi
"Süre 15 gün ama cevap veren yok"
ANKARA- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut'un Türkiye'de 6 Şubat depremlerinin ardından konutların ve kamu binalarının depreme dayanıklılık durumuyla ilgili Meclis'e sunduğu soru önergesi yanıtsız kaldı. Meclis iç tüzüğüne göre 15 gün içinde yanıtlanması gereken önergeyle ilgili konuşan Barut, "Ülkemiz en son 6 Şubat'ta büyük deprem felaketleri ile sarsıldı, katlanılmaz acılar yaşadık. Son olarak Malatya'dan Adana'ya neredeyse her yerde devam eden depremler yüreklerimizi ağzımıza getiriyor ama AKP iktidarı oralı olmuyor. Deprem yaralarını sarmadıkları gibi önlem alınması, tedbirli olunması ve harekete geçilmesi için çağrılarımız karşılıksız kalıyor. Yasal görevlerini bile yapmıyor, sorulara dahi yanıt vermiyorlar" dedi.
"HAREKETE GEÇİN"
Türkiye'nin karmaşık jeolojik yapısı ve jeodinamik konumundan dolayı dünyanın aktif deprem kuşaklarından biri olan Alp-Himalaya üzerinde yer aldığını vurgulayan Barut, "Ülkemizin yüzölçümünün yaklaşık yüzde 42'si birinci derece deprem kuşağı üzerinde bulunmaktadır. Hem tarihte hem de yakın zamanda yaşanan acıların gösterdiği gibi deprem açısından oldukça riskli bir bölgede yaşamaktayız. Deprem gerçeğine karşın acil ve etkin önlem alınması şarttır. Bu bağlamda ülkemizdeki toplanma alanlarının imara açılması ve amaç dışı kullanımı, riski büyütüyor. Vatandaşlarımızın canını tehlikeye atılmasının en büyük sebeplerinden biri de budur. Yapı stoğunun güvenli hale getirilmesi, kamu binalarının depreme dayanıklılığının arttırılması gerekiyor. Olası yaşanılacak bir deprem felaketinde acıları önlemek için harekete geçin" diye konuştu.
"İŞİNİZİ YAPIN"
TBMM Başkanlığı'na Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanı Murat Kurum'un yanıtlaması istemiyle 4 Temmuz'da sunduğu soru önergesine 15 gün içinde yanıt verilmesi gerektiğini anımsatan Ayhan Barut, "Bizler kamu binalarının depreme dayanıklı hale getirilmesinin olası yaşanılacak bir deprem felaketinde can ve mal kayıplarını en aza indireceğine olan inançla çaba gösteriyoruz ama bakanlık önergemize bile yanıt vermiyor. Bu kabul edilebilir bir durum değildir. 'Deprem değil, ihlam öldürür' gerçeğinden hareketle bu keyfi tutumu kabul etmiyoruz. Yetki ve sorumluluk sahibi makamların, acılara davetiye çıkarmasına, ihmalle yeni acılar yaşanmasına yol açmalarına göz yumamayız. İşinizi yapın, önlem alın" şeklinde konuştu.
YANIT VERİLMEYEN SORULAR
CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut'un önergesinde şu sorular yer alıyordu:
"1- Adana'da hizmet veren toplam kaç kamu binası vardır?
2- Kamu binaları depreme dayanıklılık testinden geçirilmiş midir?
3- Depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle yıkım kararı alınan kamu binası var mıdır? Hangileridir?
4- Adana İlimizde olası bir deprem anında kullanılabilecek kaç tane deprem toplanma alanı vardır?
5- Son 5 yılda kullanıma açılan deprem toplanma alanları var mıdır? Varsa kaç tanedir?
6- Adana ilimizde, afetler konusunda toplumu bilinçlendirmek, afetlerle ilgili belirlemek ve afetlere hazırlamak amacıyla bakanlığınız tarafından yapılan çalışmalar var mıdır?"
DAİMFED; ÇGC'ye destek verecek
Seyhan Belediyespor U-14 Takımı Türkiye Şampiyonası İçin Konya’ya Uğurlandı
MUSTAFA SARIGEÇİLİ: ARA TATİL UYGULAMASI SAHADA GÜÇLÜ DESTEK GÖRÜYOR
ADANA’NIN KADINLARI MUSİKİDE ZİRVE YAPTI
Kadın Koalisyonu’ndan EŞİTLİK KARNESİ!
BAŞKAN KOZAY: “GELECEĞE YATIRIM YAPIYORUZ”
Askeri Kamuflaj Mantığı Estetiğe Taşındı: Çarpık Bacaklara Kemik Kırmadan Çözüm
Eral’da İngilizce Olimpiyatları Sınav Heyecanı
DAİMFED’den AOSB Başkanı Bekir Sütcü’ye Ziyaret
VALİ SAYIN MUSTAFA YAVUZ’DAN ÇUKUROVA KAYMAKAMLIĞINA ZİYARET
Çukurova Sanat Girişimi'nden Nesin Vakfı kitabı
Anahtar Parti Feke’de Kongre Heyecanı: Halil Kızılyer Seçilmiş Başkan Oldu
ÇUKUROVA’DA SPOR HERKES İÇİN
VALİMİZ SAYIN MUSTAFA YAVUZ ŞEHİT AİLELERİMİZ VE GAZİLERİMİZLE İFTAR SOFRASINDA BİR ARAYA GELDİ
ULUSLARARASI ADANA PORTAKAL ÇİÇEĞİ KARNAVALI’NIN HAZIRLIKLARI DEĞERLENDİRİLDİ
Fikir Atölyesi Derneğinden (FAD) hafta sonu Semineri
Kadın Çalışanlar Haftada 4 Gün ve 32 Saat Çalışsın
Adana engelliler evinde Batman'a yenildi
Çukurova GİAD’dan ÇGC’ye ziyaret
MHP Seyhan İlçe Başkanı Hakan Yıldırım: “Seyhan Belediyesinin kurduğu yeni şirket kamuoyunda ciddi soru işaretleri doğurmuştur.”
AK Parti Yüreğir Kadın Kolları Sancaklı’nın İftar Sofrasında Buluştu
AK Parti Adana İl Başkanı Tamer Dağlı’dan İlçe Teşkilatlarına Ramazan Ziyaretleri
Basının emekçi kadınları ÇGC’de bir araya geldi
Eğitim, teknoloji ve vefa bir arada
Burçin Şahindur: “Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu yancıdır”
Adana 13. Veteranlar Masa Tenisi Turnuvası İçin Geri Sayım Başladı
JMO’dan 8 Mart Mesajı: “Kadınların Yaşam Hakkı Pazarlık Konusu Olamaz”
Adana 01 Futbol Kulübünden, Muğlaspor maçıyla ilgili zehir zemberek açıklamalar!
ÇUKUROVA BELEDİYESİ’NDE AFAD EĞİTİM SEMİNERİ
Erhan Yılmaz: "Kadınlarımızın hak ettiği değeri gördüğü, sevginin, saygının ve eşitliğin hâkim olması temennisiyle "
Yükleniyor



