• BIST 100

    9279,21%2,25
  • DOLAR

    38,70% 0,27
  • EURO

    43,41% -0,08
  • GRAM ALTIN

    4141,73% 0,93
  • Ç. ALTIN

    6729,79% 0,00

Başkan Zeydan Karalar, Adana’yı hak ettiği yere getirmeye kararlı

“Varsıl, güvenli, keyifli Adana ve tüm bunlar için daha güçlü belediye.”

Güncel 21.07.2024 13:32:00 0
Başkan Zeydan Karalar, Adana’yı hak ettiği yere getirmeye kararlı

Geçen dönem borç batağında devraldığı Adana Büyükşehir Belediyesini, devasa hizmetleri borçsuz yapabilir hale getiren, 4 lira borç 1 lira gelir dengesizliğini, 4 lira gelir 1 lira borç seviyesine yükselten Başkan Zeydan Karalar, bu dönemde çok daha fazlasını yapmak, varsıl, güvenli ve keyifli bir Adana inşa etmek için vakit geçirmeden harekete geçti.

Başkan Zeydan Karalar, Stratejik Plan oluştururken, kentin bütün dinamiklerinin katılımıyla ve bilimin ışığında çalışmak için bir dizi toplantı ve çalıştay düzenliyor.

 

Adana’nın daha yaşanabilir ve daha çağdaş bir kent haline gelmesi, doğal, kültürel ve tarihi güzelliklerinin, gastronomisinin tanıtılması, kentin turizm gücünün artırılması ve Adana Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet gücünün çoğaltılması amaçlarıyla düzenlenecek toplantılardan ilki Yüreğir Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Adana Büyükşehir Belediyesi, “Kentin Yarınını Kendin Belirle” sloganıyla “Yarının Adana"sı 5 Yıllık Strateji Planı” oluşturmak için çalışmaya başladı. 

Toplantıya Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Büyükşehir Belediyesi bürokratları, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri, akademisyenler, meslek odaları ile çeşitli kurum ve kuruluşlarından temsilciler katıldı.

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin mevcut dönemde hayata geçireceği onlarca proje ve hizmetin tanıtımının yapıldığı sunumun ardından söz alan Başkan Zeydan Karalar, daha varsıl, daha güvenli ve daha keyifli bir Adana için yola çıktıklarını söyledi.

Sıradışı bir Strateji Planı oluşturmayı istediklerini ve Türkiye’de ilk kez böyle geniş kapsamlı ve ayrıntılı Stratejik Plan için harekete geçtiklerini ifade eden Başkan Zeydan Karalar, çok önemli bilim insanlarıyla çalıştıklarını, teoriği ve pratiği birleştirdiklerini kaydetti. 

TOPLANTI VE ÇALIŞTAYLAR VARSIL, GÜVENLİ, KEYİFLİ ADANA İÇİN SÜRECEK

İlk toplantının ardından odalar, medya, siyasiler ve kentin farklı kesimleri ile ayrı ayrı bir araya gelerek Stratejik Plan için çalışmalar gerçekleştireceklerini bildiren Başkan Zeydan Karalar, “Yarının Adana’sını düşünmemiz ve planlamamız gerek. Adana daha varsıl olsun, ekonomik olarak daha güçlü olsun istiyoruz. Adana’mızın daha güvenli ve keyifli bir kent olması da amaçlarımız arasında. Elbette tüm bunlarla birlikte güçlü bir belediye arzu ediyoruz. Aksi halde amaçlarımızı hayat geçirmemiz mümkün olmaz” dedi.

YOL HARİTASI BELİRLENİYOR

Stratejik Plan’ın yasal bir zorunluluk olduğunu fakat belediyelerinin faaliyetlerinin planlanmasında çok işlevsel bir belgeye dönüşemediğini anlatan Başkan Zeydan Karalar şunları söyledi: “Bunun nedeni sürecin yeteri kadar bilinip, sahiplenilememesidir. Stratejik Planlarla düşünülen, ihtiyaç duyulan ve vaat edilen faaliyetlerin tutarlı bir şekilde önce belediye, sonra toplum tarafından kurgulanması gerçekleştirilemediği için sorun yaşanıyor. O yüzden tüm bunları planlamayı ve kurgulamayı amaçlıyoruz. Bu amaca yönelik olarak öncelikli yapılması planlanan tüm faaliyetleri, 5 yıl sonrasının Adanasına dair bir yol haritasına dönüştürebilmekle işe başlıyoruz. Bu yolun en basit tabiriyle varsıl, güvenli ve keyifli bir Adana’ya çıkmasını hedefliyoruz. Böyle bir Adana’ya erişmenin ancak işleyişi kurgusallaşmış, birimler arası koordinasyonu gelişmiş, personel, mali ve bilgi yönetimi sistemleri geliştirilmiş bir idareden geçmesi gerektiği bilinciyle, güçlü Adana’yı ek bir amaç olarak önümüzce koyuyoruz.”

VARSIL ADANA

Bir belediye başkanının, ülke genelindeki yaşanan kötü ekonomik koşullarla ilgili kayıtsız kalamayacağını ve her şeyi merkezi yönetimden bekleyemeyeceğini kaydeden Başkan Zeydan Karalar, “Önümüzdeki 5 yılda ana gündem maddelerinden biri hemşehrilerimizin insan onuruna yakışan bir şekilde temel ihtiyaçlarını giderme kaynaklarına sahip olduğu, maddi olanaklara daha rahat erişebilmelerini sağlayacak eğitim, bilgi ve erişim hizmetleri alabildiği bir Adana ve bu hizmetleri daha etkin, verimli olarak sunabilen bir belediye işleyişi söz konusu çalışmalarla mümkün olacak. Adana’nın 5 yıl sonra hem toplumsal hem de idari olarak yokluğu, yoksulluğu azalmış, varsıllaşmış bir kent haline gelmesini hedefliyoruz” diye konuştu. 

GÜVENLİ KENT, AFETSAVAR KENT

Son yıllarda sıkça yaşanılan afetlerde, doğaya insafsızca ve bilim dışı davranılmasının etkisi olduğunu vurgulayan Başkan Zeydan Karalar şöyle devam etti: “Sel, yangın, deprem gibi afetlerin ülkemizde sıkça yaşandığını, can ve mal kaybının yoğunlaştığını görüyoruz. Adana’yı her türlü afete dirençli ve hazırlıklı hale getirmek en önemli hedeflerimizden biri.”

YAŞAMAK SADECE HAYATTA KALMAK DEĞİL

Yaşamanın sadece hayatta kalmak olmadığının altını çizen Başkan Zeydan Karalar, “Adana gibi sosyal, kültürel yönden güçlü, olağanüstü doğal güzelliklere, çevreye ve kültürel geçmişe, sosyal hayata sahip bir şehir, sadece yaşamayı mümkün kılmakla yetinemez. Sakinlerinin keyif aldığı, kendilerini geliştirebildiği, bilgi ve becerilerini artırabildiği olanakları sunmak da belediyemizin hedefleri arasında yer almaktadır” dedi.

TÜM BUNLAR İÇİN DAHA GÜÇLÜ BELEDİYE

Amaçlara ulaşabilmek için daha güçlü bir belediye hedeflediklerini bildiren Başkan Zeydan Karalar, “Tüm bunları gerçekleştirebilmek için de daha güçlü bir belediye hedefliyoruz. Hayalini kurduğumuz Adana’yı var etmek için belediyemizin kurumsal olanaklarını daha etkin ve verimli kullanmaya, mevcut kapasitesini artıracak düzenlemeleri yapmaya ihtiyaç duyduğumuz da bir gerçek. Stratejik Planımızın son bölümü; önümüzdeki dönemde idari yapı ve işleyişte gerçekleştirme gereğini tespit ettiğimiz düzenlemeleri kapsayacak, Adana’yı hak ettiği taşımak için daha güçlü bir belediyeye sahip olmayı sağlayacak” dedi.

 

Başkan Zeydan Karalar konuşmasının son bölümünde, varsıl, güvenli ve keyifli Adana için neler yapacaklarını madde madde ve ayrıntılarıyla anlattı.

Daha sonra ilk toplantının çalıştay bölümüne geçildi. 

 

ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN BU DÖNEMDE HAYATA GEÇİRMEYİ PLANDIĞI HİZMETLER

-Yeni Nesil Otogar

-Tramvay Hattı ve Nostaljik Tramvay

-2. Etap Metro Hattı

-8 Yeni Farklı Seviyeli Kavşak-Altgeçitler…

-4 Yeni Bulvar

-Yeni Köprüler

-Adana Spor Kampüsü

-Çukurova Spor Kampüsü

-Sarıçam Olimpik Yüzme Havuzu

-Kültür ve Sanat Merkezi

-Beyazevler ve Kurttepe Kent Kütüphaneleri

-Deprem Eylem Planı

-Afet Koordinasyon Merkezi

-Depreme Dayanıklı Sosyal Konutlar

-4 Yeni Park

-Engelsiz Vadi Rekreasyon Alanı

-Semt Merkezleri

-Yaşlı Yaşam ve Bakım Merkezi

-Toplam Kreş Sayısı 20’ye çıkacak

-Yeni Nikah Salonları

-Öğrenci Yurdu

-Bağımlılıkla Mücadele ve Rehabilitasyon Merkezi

-Yedigöze İçme Suyu Projesi

-6 Yeni Atık Su Arıtma Tesisi

-Tarihi Yapıların Restorasyonu ile 4 Yeni Müze

-Pudu Hepa Kültür Yolu Haritalandırma ve İşaretleme Çalışması

-Karataş ve Yumurtalık Sahil Projeleri

-Tarım Enstitüsü

-Modern Mezhaba

-Geri Dönüşümcüler ve Nakliyatçılar Sitesi

 

Kardeş Okul Projesiyle Anlamlı Buluşma: “Paylaşmak Değerlidir”

Gündoğdu’da TEDx rüzgarı

DEMİRÇALI KADIN MECLİS ÜYELERİNİN ANNELER GÜNÜ’NÜ KUTLADI

ÇUKUROVA’DAN ÜÇ FİDAN’A ANLAMLI ANMA

Devlet kurumları Sokak canlılarının rehabilitesi için bir araya geldi

VALİ KÖŞGER’DEN AMATEM VE RUH SAĞLIĞI HASTANESİNE ZİYARET

BAĞIMLILIKLA MÜCADELE İL KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI VALİ KÖŞGER’İN BAŞKANLIĞINDA YAPILDI

Cahit İncefikir. "Oluşmuş olan şartlardan dolayı çiftçi ailelerin çocukları bu sektörden uzaklaştırıyor dolayısıyla da ülkemizde tarım bitiyor"

"Perşembe günü saat 16.00’da Ali Hoşfikirer Stadı’nda karşılaşacağımız Altınordu müsabakasına herkes davetlidir"

"Altınordu maçını kazanmayı hedefliyoruz"

ADANA İHH’DAN YETİMLER İÇİN YÜREK ISITAN KARNE ŞENLİĞİ!

"Perşembe günü oynayacağımız Altınordu maçını kazanmayı hedefliyoruz"

" Ligin son maçında İnegöl engelini kayıpsız geçen takımımızı kutluyorum"

ÖZGÜR ÖZEL’E SALDIRIYA SEYHAN MECLİSİNDEN ORTAK TEPKİ

BAŞKAN OYA TEKİN: "MAKAMIMIZ SOKAKLARDIR"

Başkan Tanburoğlu: “Cumhuriyet Halk Partisi korkmaz, sinmez, geri çekilmez!”

Başkan Zeydan Karalar, “Bu milleti bölmeye, ayrıştırmaya kimsenin gücü yetmez.”

Sadullah Kısacık Bölgesel Muhtar Toplantılarının İkincisini Gerçekleştirdi.

CHP’li Bülbül: “Bu Saldırı Demokrasiye ve Hepimize Yöneliktir!”

CHP Mezitli İlçe Başkanı Ulaş Yılmaz’dan Saldırıya Tepki: “Saldırıyı Şiddetle Kınıyoruz”

BAŞKAN TEKİN, SPOR OKULU ÖĞRENCİLERİ VE AİLELERİYLE BULUŞTU

Başkan Zeydan Karalar, engel tanımadan hemşehrilerine hizmet etmenin bir yolunu buluyor

“DİPLOMALI MÜTEAHHİTLERİ ÇOK ÖNEMSİYORUZ”

Genel Başkan Ömer Ulutaş: “Toprak ithal edilirken, çiftçi kendi vatanında yok sayılıyor”

Halil Nacar Sağlık hizmetlerini anlatıyor

CHP SAMANDAĞ İLÇE BAŞKANI NADİR KİMYON: MAĞARACIK HALKININ YANINDAYIZ!

Almanya'da 1 Mayıs Coşkuyla Kutlandı

Dr. Halil Nacar esnafları dinledi

Enver Türkoğlu Türkiye İttifakı Partisi Adana Teşkilatlarını ziyarette bulundu

"Cumartesi günü oynayacağımız İnegöl maçını kazanarak Play-Off öncesi moral kazanmayı amaçlıyoruz"

Yükleniyor

Çukurovalı usta aşçılar iş başında

ÇUKUROVA’NIN SPORCULARI ÖDÜLE DOYMUYOR

SEYHANLI ÇOCUKLAR ‘TRAFİK EĞİTİM PARKINI’ ÇOK SEVDİ

En Başarılı İlçe Belediye Başkanları Belli Oldu

-Başkan Kadir Aydar'dan Polis Haftası mesajı

Sarıçam Deresi Temizlendi

Başkan Karataş, Belediye Personeli ile İftar Sofrasında Buluştu

YÜREĞİR'İN EŞİTLİK YOL HARİTASI OLUŞTURULDU

KOZAY: EMEKÇİ OLMAYAN KADIN YOKTUR

BAŞKAN TEKİN’DEN GÜLBAHÇESİ MAHALLESİ’NE ZİYARET

"Perşembe günü saat 16.00’da Ali Hoşfikirer Stadı’nda karşılaşacağımız Altınordu müsabakasına herkes davetlidir"

"Altınordu maçını kazanmayı hedefliyoruz"

"Perşembe günü oynayacağımız Altınordu maçını kazanmayı hedefliyoruz"

" Ligin son maçında İnegöl engelini kayıpsız geçen takımımızı kutluyorum"

"Cumartesi günü oynayacağımız İnegöl maçını kazanarak Play-Off öncesi moral kazanmayı amaçlıyoruz"

Yüreğir Demirspor Kulübü Moral Yemeğiyle Kenetlendi: Ömer Faruk Talaş’tan Hat-Trick Çağrısı

Başkanlardan Bulut Yeşil İnşaat Adana 01 Futbol Kulübü’ne tam destek

“Bu hafta oynayacağımız İnegöl maçına belediye başkanları ile milletvekilleri ve tüm Adanalı hemşerilerimizi yanımızda görmek istiyoruz”

"Cumartesi günü oynayacağımız İnegöl maçına kenetlendik"

"Ligin son maçında oynayacağımız İnegölspor maçına herkesi davetlidir"

DEMİRÇALI KADIN MECLİS ÜYELERİNİN ANNELER GÜNÜ’NÜ KUTLADI

ÇUKUROVA’DAN ÜÇ FİDAN’A ANLAMLI ANMA

Devlet kurumları Sokak canlılarının rehabilitesi için bir araya geldi

VALİ KÖŞGER’DEN AMATEM VE RUH SAĞLIĞI HASTANESİNE ZİYARET

BAĞIMLILIKLA MÜCADELE İL KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI VALİ KÖŞGER’İN BAŞKANLIĞINDA YAPILDI

ÖZGÜR ÖZEL’E SALDIRIYA SEYHAN MECLİSİNDEN ORTAK TEPKİ

BAŞKAN OYA TEKİN: "MAKAMIMIZ SOKAKLARDIR"

Başkan Tanburoğlu: “Cumhuriyet Halk Partisi korkmaz, sinmez, geri çekilmez!”

Başkan Zeydan Karalar, “Bu milleti bölmeye, ayrıştırmaya kimsenin gücü yetmez.”

Sadullah Kısacık Bölgesel Muhtar Toplantılarının İkincisini Gerçekleştirdi.

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 32 26 1 5 51 83
2.Fenerbahçe 32 23 3 6 48 75
3.Samsunspor 33 17 10 6 12 57
4.Beşiktaş 32 15 7 10 17 55
5.İstanbul Başakşehir 32 15 11 6 9 51
6.Eyüpspor 33 14 11 8 8 50
7.Göztepe 32 12 10 10 13 46
8.Trabzonspor 32 12 10 10 13 46
9.Kasımpaşa 32 10 9 13 -2 43
10.Konyaspor 33 12 14 7 -4 43
11.Antalyaspor 32 12 13 7 -20 43
12.Gazişehir Gaziantep 32 12 14 6 -4 42
13.Kayserispor 32 10 11 11 -10 41
14.Rizespor 32 12 16 4 -12 40
15.Alanyaspor 32 9 15 8 -11 35
16.Sivasspor 33 9 17 7 -13 34
17.Bodrum FK 32 9 16 7 -13 34
18.Hatayspor 32 4 21 7 -31 19
19.Adana Demirspor 32 2 26 4 -51

YAZARLAR