Tarih: 13.06.2024 13:03

“Bu Zam Halkın Sırtına Eklenen Yeni Bir Yük”

Facebook Twitter Linked-in

Adana’da yapılan Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısının ardından toplu taşıma ücretlerine yüzde 43 oranında zam yapıldığı, vatandaşların tepkileri üzerine de yapılan zammın geri çekildiği, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın zamlı tarifeye geçilmesi için imzayı beklettiği iddia edilmişti.  Bu sabah toplu taşıma kullanan vatandaşlar, kötü bir zam sürpriz ile karşılaştı. Minibüs, özel halk otobüsü, belediye otobüsleri ve metro tarifelerine yapılan zam sonrasında;

Dolmuş ücretleri, sivil 25 TL- öğrenci 14,50 TL Nakit ücret ise 30 TL oldu. Belediye otobüsü ve metro ücretleri Sivil 21,50 TL- Öğretmen 19 TL- Öğrenci 10 TL olurken Özel Halk ücretleri Sivil 24,50 TL- Öğretmen 20 TL- Öğrenci 14 TL oldu. 

Yapılan zamlara vatandaşlar tepki gösterdi. Çukurova Üniversitesi’nde eğitim gören Esra Açıkel, “Öncelikle öğrencilerin bu zamlardan etkilenmesi, çok saçma. Türkiye’de öğrenci olmak zaten yeterince külfetli bir durumken bir de sürekli zamları düşünüyoruz. Sürekli git gel yol masrafına para yetiştiremez olduk Bir öğrencinin odaklanması gereken tek şey sadece eğitim hayatı olması gerekirken biz, ‘sürekli kent kartımızda acaba ne kadar kaldı? Acaba bu seferlik yetecek mi?’ diye düşüncelere kapılıp hesaplama yapmaya çalışıyoruz. Sürekli git gel yol masrafına para yetiştiremez olduk. Dolmuşa binmek bu saatten sonra zaten hak getire. Kabul edilebilir bir oran değil. Ben bu sene mezun oluyorum; öğrenci kartımı kullanamayacağım iş bulana kadar evden dışarı çıkmak 60 TL. Klima açmazlar, tıklım tıklım ayakta götürürler. En düşük ücret 10 TL. Allahtan reva mı? Bu zamlar halkın sırtına eklenen yeni bir yüktür” dedi. ( cukurovametropol.com.tr )

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —