• BIST 100

    9413,12%-0,38
  • DOLAR

    39,75% 0,40
  • EURO

    46,11% 0,24
  • GRAM ALTIN

    4245,84% 0,38
  • Ç. ALTIN

    6814,35% 0,34

EĞİTİM-BİR-SEN'DEN TOPLU SÖZLEŞME ÖNCESİ HÜKÜMETE ÖNEMLİ ÇAĞRI

MUSTAFA SARIGEÇİLİ EĞİTİMİN YOL HARİTASINI AÇIKLADI

Güncel 25.06.2025 16:43:00 0
EĞİTİM-BİR-SEN

EĞİTİM-BİR-SEN ADANA ŞUBESİ 21. BASIN BULUŞMASI GERÇEKLEŞTİRİLDİ


Eğitim-Bir-Sen Adana Şubesi tarafından düzenlenen basın toplantısında eğitim çalışanlarının sorunları, sendikal kazanımlar ve yeni döneme dair yol haritası kamuoyuyla paylaşıldı. Şube Başkanı Mustafa Sarıgeçili "Adana olarak lider duruşumuzu ve öncü çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

Eğitim-Bir-Sen Adana Şubesi, 2024-2025 eğitim-öğretim yılının tamamlanmasının ardından eğitim gündemini ve sendikal faaliyetlerini değerlendirmek üzere 21. Geleneksel Basın Buluşması’nı Adana Öğretmenevi’nde gerçekleştirdi.
Basın mensuplarının yoğun katılımıyla düzenlenen toplantıda Şube Başkanı Mustafa Sarıgeçili, önemli değerlendirmelerde bulundu.


Eğitim Çalışanlarının Sorunları ve Talepleri Dile Getirildi

Geride kalan eğitim-öğretim yılının ardından eğitimin tüm bileşenlerinin sorunlarını gündeme taşıyan Sarıgeçili, mali haklardan fiziki altyapıya kadar geniş bir yelpazede Eğitim-Bir-Sen'in taleplerini sıraladı. Toplantıda eğitim çalışanlarının yaşadığı ekonomik zorlukların giderilmesi için maaş artışı, yardımcı hizmetler sınıfının kaldırılarak genel idare hizmetleri sınıfına geçirilmesi, sözleşmeli ve ücretli öğretmenliğin tamamen sona erdirilmesi ve öğretmen atamalarında mülakat uygulamasının kaldırılması gibi somut öneriler dile getirildi.

Yer değişikliği sürecindeki aksaklıklara da dikkat çeken Başkan Sarıgeçili, özellikle istihdamda zorluk yaşanan bölgelerde cazip teşvik mekanizmalarının devreye alınması gerektiğini vurguladı.


Adana’da 11. Kez Yetki Alındı 12 Bin Üye Rekoru Kırıldı

2025 yılı Mayıs ayı mutabakat süreciyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Mustafa Sarıgeçili, Eğitim-Bir-Sen’in Adana’da 11 yıldır aralıksız şekilde yetkili sendika olmayı sürdürdüğünü belirtti. Tüm ilçelerde yetkili olduklarının altını çizen Sarıgeçili, “Çukurova ilçemizde yeniden yetkili sendika olduk. İlk kez 12 bin üye barajını aştık. Son sekiz ayda 1.600'den fazla yeni üyemizi aramıza kattık. Bu başarı, bize daha büyük sorumluluklar yüklüyor” dedi.

8. Dönem Toplu Sözleşmeden Beklentiler Büyük

Basın toplantısında 8. Dönem Toplu Sözleşme sürecine dair beklentiler de gündeme getirildi. Eğitim çalışanlarının öncelikli talepleri arasında, birinci dereceye gelen tüm memurlara 3600 ek göstergenin verilmesi, gelir vergisi dilimlerinin %15’e sabitlenmesi ve seyyanen zammın kalıcı hale getirilmesi yer aldı.

Sendikal mevzuatın demokratikleşmesi adına 4688 sayılı yasanın değiştirilmesi gerektiğini vurgulayan Sarıgeçili, kadro bekleyen tüm kamu çalışanlarının güvenceli istihdama geçirilmesi ve kamu görevlileri için servis, kreş gibi sosyal hakların sağlanması yönündeki beklentileri de sıraladı.


Memur-Sen 30. Yıl Vefa Buluşması

Sendikal mücadelenin 30. yılı dolayısıyla Ankara’da düzenlenen Memur-Sen Vefa Buluşması’na da değinen Sarıgeçili, buluşmanın sadece bir anma programı olmadığını, geçmişten bugüne emeği geçen tüm sendikacıların bir araya getirilerek sendikal birlik ruhunun güçlendirildiğini söyledi. Programa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı da dikkat çekti.


Eğitim-Bir-Sen Adana Şubesi’nden Dikkat Çeken Çalışmalar

Başkan Mustafa Sarıgeçili, Eğitim-Bir-Sen Adana Şubesi’nin gerçekleştirdiği sosyal ve kültürel faaliyetleri de basın mensuplarıyla paylaştı. Memur-Sen'in başlattığı "Anayasa Değişsin, Aile Korunsun" imza kampanyası kapsamında Adana’dan 22 bin imza toplandığı, toplam 5 milyon 300 bin imzanın TBMM Başkanlığı’na sunulduğu belirtildi.

Ayrıca “İyilikte Yarışan Sınıflar” projesi kapsamında 31 farklı ülkeden 674 yetim öğrencinin desteklendiği, Ramazan ayında 70 yetim çocuğa bayramlık hediye verildiği, “Kitap Okumaya V/Aktimiz Var” projesinin 8. yılına ulaştığı ve Kardelen Futbol Turnuvası’nın geleneksel olarak 15. kez düzenlendiği kaydedildi.


Basınla Güçlü İletişim Vurgusu

Toplantının sonunda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Mustafa Sarıgeçili, Eğitim-Bir-Sen’in kamuoyunu bilgilendirme sorumluluğunu ciddiyetle yerine getirdiğini belirterek, medya ile kurulan iş birliğini önemsediklerini vurguladı.

Program, toplu hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

EĞİTİM-BİR-SEN'DEN TOPLU SÖZLEŞME ÖNCESİ HÜKÜMETE ÖNEMLİ ÇAĞRI

Adana’da musluktan akan su gönül rahatlığıyla içiliyor

"Adana’yı Neden Yalnız Bıraktınız?"

ÇSG'de Ücretsiz sağlık taraması

Nacar ile okullarda sağlık konuşuldu

Çukurova Üniversitesinde Topraksız Kültürde Üzüm ve Maviyemiş Hasadı Gerçekleştirildi

Geleceğin Kooperatifleri Hatay Eğitimleri Başarıyla Tamamlandı!

Kuraklığa ve Açlığa Büyük Adım Yasası Genel Kurul’da

Adil Türkiye Partisi Genel Başkanı Ata Barlas Aşkar: “Emekli, Memur ve İşçi Hakkını Almalı, Geçim Krizi Çözülmeli!”

Adana'da deprem!

ADANA TEŞKİLATI SAHAYA İNDİ: YENİDEN REFAH’A YOĞUN KATILIM

Bekir Ayaz : "Türk Sporunu Yönetmeye Değil, Dönüştürmeye Geliyoruz !

İRFAN UZUN: “EĞİTİM SİSTEMİ ÇÖKMEDİ, BİZZAT ÇÖKERTİLDİ!”

Evrensel gazetesi 30. yılını Köln‘ de de kutladı

Essen-Kray’da Faşizme ve Polis Şiddetine Karşı Güçlü Tepki: “Şimdi Onun Sesiyiz!”

ÇİLTAR MASA TENİSİ SK’DAN ÇİFTE TÜRKİYE ŞAMPİYONLUĞU

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜNÜN ALTYAPISININ GÜÇLENDİRİLMESİNE YÖNELİK TOPLANTI YAPILDI

Başkan Sinirli: “Üreticimizin Gücü, Doğru Politikalarla Desteklenmeli”

"Dersimliler Derneği Ne Yana Gidiyor?

ADANA’NIN İMAJI: DOĞRU İLETİŞİM, ETİK HABERCİLİK VE DEZENFORMASYONLA MÜCADELE SEMİNERİ 3. GÜNÜNDE SON BULDU

“Sahadaki Başarının Temeli, Antrenörün Emeğidir”

Ünlü markanın temizlik ürününde skandal: Acil toplatma kararı alındı!

Sunay Karamık’tan Örnek Dayanışma

Türkiye İttifakı Partisi Adana Teşkilatından Tamer Dağlı'ya ziyaret

Nacar, Başsavcı Şahin’i ziyaret etti

Başkan Demirçalı’dan Belediyeden Alacağı Olan Esnafa Çağrı

Başkan Zeydan Karalar’dan hemşehrilerine hizmet yağmuru sürüyor

VALİ KÖŞGER ÖĞRENCİLERİN KARNE SEVİNCİNE ORTAK OLDU

Bir Gülüşün Adı İKRANUR ERTAŞ

Tamer Dağlı’dan Sarıçam’a 1.000 Kişilik Öğrenci Yurdu Müjdesi

Yükleniyor

Başkan Demirçalı’dan Belediyeden Alacağı Olan Esnafa Çağrı

Seyhan Belediyesi Yaz Kursları Başlıyor!

Yüreğir Belediyesi Kıyafet Bankası Yüzleri Güldürüyor

Yüreğir’de Çocuk İşçiliğiyle Mücadeleye Tam Destek

Harbiş Plajı’nda Özgürlüğe Açılan Ellerle Çevre Temizliği:

EMRAH KOZAY: "BAYRAMDA DAYANIŞMA RUHUYLA HAREKET EDELİM"

TBB'DEN YÜREĞİR BELEDİYESİ'NE HİBE ARAÇ DESTEĞİ

HİZMETTE SINIR TANIMAYAN BAŞKAN

Yüreğir Belediyesi’nden Cam Şişe Kumbarası

SEYHAN BELEDİYESİ, İŞİTME ENGELLİLERİ SAHADA BULUŞTURDU

Bekir Ayaz : "Türk Sporunu Yönetmeye Değil, Dönüştürmeye Geliyoruz !

ÇİLTAR MASA TENİSİ SK’DAN ÇİFTE TÜRKİYE ŞAMPİYONLUĞU

“Sahadaki Başarının Temeli, Antrenörün Emeğidir”

TÜRKİYE HAVA SPORLARI FEDERASYONU DRONE 2025 TÜRKİYE ŞAMPİYONASI BAŞLIYOR

Milli antrenör ve sporculardan Karalar’a teşekkür!

ÇİLTAR MTSK GENÇLERDE TÜRKİYE ŞAMPİYONU

Adana Büyükşehir Belediyesi U18 Kızlar Basketbol Takımı Türkiye 3’üncüsü oldu

CEYHAN 1967 SPOR KULÜBÜ BAŞKANI FAHRETTİN VARLI: AMATÖR KULÜPLERİN YÜKÜ HER GEÇEN GÜN AĞIRLAŞIYOR

'Yağmur Orhan' Adana'ya bir madalya daha getirdi

Adana 01 FK Yeni Sezon İçin Kolları Sıvadı

ADANA TEŞKİLATI SAHAYA İNDİ: YENİDEN REFAH’A YOĞUN KATILIM

Yusuf Kolikısa: “Devletin Kurumları Milli Egemenliğimizin Temsilidir, Riske Atılamaz”

Türkiye İttifakı Partisi Adana Teşkilatı Seyhan Kaymakamı Ekrem İnci' yi ziyarette bulundu

Adana’da Siyasetin Yeni Yüzü: Anahtar Parti Sahaya İndi

Başkan Karataş: “Hudut Namustur!” A Parti’den Sınıra ve Millete Sahip Çıkan Manifesto”

ADANA’DA YENİDEN REFAH RÜZGÂRI: OYLAR 4 KAT ARTTI!

Yeniden Refah'tan Ekonomik Gerçeklik Uyarısı: “Emekli Kurban Etine Muhtaç Hale Geldi”

Sadullah Kısacık Buğday Alım Fiyatını ve Çiftçilerin Sulama Sorununu TBMM Gündemine taşıdı.

CHP Mersin Yenişehir İlçe Başkanı Toprak Hünkar Ekrem Çalışkan: “Gezi, Halkın Ortak Vicdanıdır ve Geleceğe Yazılmış Bir Manifestodur”

CUMHURİYET HALK PARTİSİ ISPARTA MERKEZ İLÇE BAŞKANI BİRTAN ÖZGÜN: “GENEL BAŞKANIMIZIN GRUP TOPLANTISINA KATILDIK, BABA OCAĞIMIZI ZİYARET ETTİK”

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2

YAZARLAR