16818,24%0,34
43,95% 0,17
51,88% -0,04
7314,42% -0,23
11816,39% 0,06
Eskişehir'de, 34 yıl önce Hocalı'da hayatını kaybeden soykırım kurbanlarını anmak amacıyla 'Şiir ve Ağıtlarda Hocalı' anma programı düzenlendi. Taşbaşı Kültür Merkezi'nde yoğun katılımla gerçekleşen program, duygu dolu anlara sahne oldu.
Program, başta Hocalı şehitleri olmak üzere tüm Türk dünyası şehitleri için yapılan bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. Ardından Türkiye Cumhuriyeti İstiklal Marşı ve Azerbaycan Cumhuriyeti Devlet Marşı okundu.
Açılış konuşmasını yapan Azerbaycan Cumhuriyeti Diaspora Bakanlığı Bakan Yardımcısı Valeh Hacıyev, "Hocalı'da yaşanan trajedinin unutulmaması gerekir. Tarihi hafızanın korunması önemlidir" dedi.
Eskişehir Azerbaycanlılar Derneği Gençlik Kolları Medya Ekibi'nin hazırladığı video gösteriminin ardından konuşan Dernek Başkan Yardımcısı Sirac Yaquboğlu, "Hocalı'da yaşananların yalnızca Azerbaycan'ın değil, tüm Türk dünyasının ortak acısıdır" ifadelerini kullandı.
Etkinlikte sahne alan Azerbaycanlı gençler, Hocalı şehitleri anısına şiirler ve ağıtlar seslendirdi. Katılımcılar, bu performanslar sırasında zaman zaman duygusal anlar yaşadı.
Programın kapanış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Cavid Aydın, "Hocalı'da yaşananların gelecek nesillere aktarılması çok önemlidir" dedi. Program, şehitler için yapılan dua ile sona erdi.