• BIST 100

    16663,31%2,5
  • DOLAR

    43,50% 0,22
  • EURO

    51,85% -0,32
  • GRAM ALTIN

    7218,55% -4,11
  • Ç. ALTIN

    12847,90% 0,00

Hatay ÇUDİG Adana’da başladı

KONGRE’DE BİLİMSEL TOPLANTILAR YER ALIYOR

Güncel 29.11.2024 21:14:00 0
Hatay ÇUDİG Adana’da başladı

Hatay’da yapılacak olan Çukurova Diş Hekimliği Günleri (ÇUDİG) Kongresi, 6 Şubat depremi nedeniyle; Hatay yararına Adana’da düzenledi. 3 gün sürecek kongrede çok sayıda bilimsel toplantı yer alıyor.

 

TÜM ŞEHİTLER İÇİN SAYGI DURUŞU

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adana İl Sağlık Müdürü Uzm. Halil Nacar ve Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Fazıl Yontar, Türk Diş Hekimleri Birliği Başkanı Dt. Fatih Güler, Çukurova Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Yoldaş ve akademisyenler, Hatay Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Nebil Seyfettin ve YK Üyeleri, Başkent Üniversitesi Adana Turgut Noyan Araştırma ve Uygulama Merkezi Ağız Diş Polikliniği Sorumluları ile diş hekimlerinin katıldığı ÇUDİG; Tüm şehitlerimiz ve depremde yaşamını yitirenler için bir dakika saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

 

DR. DT. BOĞA, “HATAY DİMDİK AYAKTA OLACAKTIR”

Adana Sheraton Otelde gerçekleştirilen ÇUDİG Kongresinin açılış konuşmasında Çukurova Diş Hekimleri Günleri ÇUDİG’in Adana, Mersin, Gaziantep, Kahramanmaraş ve Osmaniye birlikteliğiyle oluştuğu söyleyen Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Dr. Dt. Hasan Boğa, “Bugün 15’şincisini düzenlediğimiz ÇUDİG aslında Nisan 2023’te yapılması planlanmıştı. 6 Şubat depreminde Hatay’ın bir çok bölgesi üzülerek söylüyorum yerle bir oldu. Yavaş yavaş ayağa kalkmayı bileceğiz. Yardımla yardımlaşmaya en kısa zamanda inanıyorum. En kısa zamanda Hatay dimdik ayakta olacaktır. Yaşanan acı felaket sonrası Hatay Diş Hekimleri Odası adına bu kongreyi Adana’da yapma kararı aldık. Bu kararı meslek ve meslektaş dayanışması adına çok önemsiyorum. Özellikle mezuniyet sonrası eğitimin bir parçası olarak gördüğümüz kongreler bizim için çok önemli. Kongremize katılan, destek veren herkese hem şahsım hem yönetimim hemde Hatay adına çok teşekkür ediyorum. Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Hatay benim aşkım’ dediği gibi bizimde aşkımızdır.” dedi.

 

DT. NEBİL SEYFETTİN, “BİLİMİN IŞIĞINDA DOĞRULARI SÖYLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Hatay Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Nebil Seyfettin, “Bugün bu anlamlı kongreyi depremin gölgesinde ve sürecin ağırlığı altında kayıplarımızın acısını yüreklerimizde hissederek yapıyoruz. Yaşadığımız 6 ve 20 Şubat depremlerinin ilk gününden bu güne kadar TDB ve odalarımız birlik beraberlik ve dayanışmanın en güzel örneğini sergilediler. Bin yılın depremi olarak nitelendirilen bu afetten sonra muayenehane ve evlerini kaybederek ilimizi terk etmek zorunda kalan meslektaşlarımızın ve tüm akademik meslek odalarının üyelerinin geri dönmeleri için yetkililerin teşvik edici hiçbir yasal düzenleme yapmadıklarını görüyoruz.  İşte böylesine ortamda bir Meslek Odası Depremde yıkılmış komşu bir odaya yardım niteliğinde bir kongre gerçekleşiyor. 6 Şubat Depremlerinin üzerinden 22 ay geçmesine rağmen insani ihtiyaçların hala çözümlenememiş olması yaşadığımız acıların giderek artmasına sebebiyet vermektedir. Bizler Akademik Meslek Odaları olarak tüm örgütlü gücümüzle, tüm kurullarımız ve üyelerimizle birlikte dün olduğu gibi bugün de bilim ve tekniğin ışığı altında, yaşanan acıların tekrar etmemesi için doğruları söylemeye devam edeceğiz. Bu toplumun bireyleri olarak sorumluluğumuz gereği; aldığımız eğitimi, deneyimimizi ve bilgimizi, halkımızın yararına ve kamunun çıkarına kullanmayı sürdüreceğiz. Ülkemizde, hatta Tüm Dünyada Örneği görülmemiş bir Kongre gerçekleştiriyoruz. Bu kongrenin düzenlenmesinde büyük emeği geçen Adana Oda Başkanım Dr. Dt. Hasan Boğa nezdinde YK Üyelerine TDB Genel Başkanım Dt. Fatih Güler ve MYK’na ve tüm odalarımıza, büyük bir özveriyle konuşmacı olarak katılan hocalarıma,  her daim yanımızda olan dental sektör bileşenlerine ve siz  meslektaşlarıma, önce şahsım, yönetim kurulum, meslektaşlarım ve özellikle  21 metre karelik konteyner kutularda yaşam mücadelesi veren 220.000 bine yakın Hatay halkı adına teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

 

DT. FATİH GÜLER, “YAPRAKLARI DÖKTÜK. BUGÜN BAHAR BAHÇEYİZ”

Türk Şairi Hasan Hüseyin Korkmazgil’in ‘Bir yanımız yaprak döker. Bir yanımız bahar bahçe’ dizeleriyle konuşmasına başlayan Türk Diş Hekimleri Birliği Başkanı Dt. Fatih Güler, “Yaprakları döktük. Bugün bahar bahçeyiz. Hep beraber toparlanma günündeyiz. Dilerim böyle afetleri bir daha yaşamayız. Deprem sürecince bölgemizdeki illere destek olmaya çalıştık. Oda yönetimi ve kurullardaki arkadaşlarımız gönülden çalıştı. Kişisel bütçelerinden destek verdiler. Ben yüreği güzel tüm meslektaşlarıma huzurunuzda teşekkür ediyorum. Gündemimizde atama konusu var. Sağlık Bakanlığı'nca yapılan diş hekimi atamasında Türk Diş Hekimleri Birliği başta olmak üzere ilgili meslek kuruluşlarından gözlemci bulundurmalarını talep ettik. Bundan sonraki süreçte kaç kişinin başvurup, nerelere atandığını bilmek istiyoruz dedik. Sonucu bekliyoruz. Kongremizin başarılı geçmesini diliyor, hepinize saygılarımı sunuyorum. “dedi.

 

PROF.DR. OĞUZ YOLDAŞ, “KONGRE, ÇOK ANLAMLI AMAÇ İÇİN DÜZENLENDİ”

Çukurova Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Yoldaş, ise “15’ncisi gerçekleştirilen ÇUDİG, çok anlamlı bir amaç için düzenlendi. Hatay Diş Hekimliği Odasının bende ayrı bir önemi var. Yıllar önce bilimsel konuşmam Hatay’da oldu. Verilen plaket halen odamın baş köşesinde duruyor. Hatay adına bu kongreyi Adana’da yapma kararı alan Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Dr. Dt. Hasan Boğa ve Yönetim Kuruluna teşekkür ediyorum. Ayrıca düzenlenen bu kongrelerde Bilim Ödülü verilmesini takdire şayan buluyorum. Kongreye ve Bilim Ödülüne katkı veren herkese şükranlarımı sunuyorum.” şeklinde konuştu.

 

UZM. HALİL NACAR, “HATAY TEMALI KONGRE ONUR VERİCİ”
Asrın felaketi niteliğindeki depremde hayatını kaybeden tanıdık, tanımadık herkese rahmet dileyen Adana İl Sağlık Müdürü Uzm. Halil Nacar, “Düzenlenen bu kongre her ne kadar akademik bilimsel bir kongre gibi olsa da; Hatay temasında yapılması çok onur verici, gurur vericidir. Onun için bu manaya da hizmet ettikleri için hem Adana Diş Hekimleri Odası'nı hem de Türk Diş Hekimleri Birliği'ni tebrik ediyorum. Biz sağlığa bir bütün olarak bakıyor kamu, özel üniversite, vakıf, eczacı, diş hekimi, doktoru diye de ayırmıyoruz. İhtiyaç dahilinde sizlerin hizmetindeyiz. Sağlık alanında her bireyin daha güvenli, konforlu bir alanda çalışması için elimizden gelen gayreti gösteririz.  Türk Diş Hekimleri Birliği Genel Başkanının Adana'dan kıymetli bir diş hekimi büyüğümüz, abimiz olması bizim için de gurur vericidir. Ve hiçbir başarı tesadüf değildir. Bu kongrenin sizlere başarı ve huzur getirmesini diliyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından Adana Diş Hekimleri Odası 2024 Yılı Bilim Ödülü Dt. Erol Toklu Ödül Törenine geçildi. Dereceye girenlere ödülleri Dt. Erol Toklu tarafından takdim edildi.

Çukurova Diş Hekimliği Günleri (ÇUDİG) Kongresi bilimsel toplantılarla Pazar Gününe kadar devam edeceği bildirildi.

 

Malatya'da apartmanın istinat duvarı çöktü, cadde trafiğe kapandı

Boşanma sürecindeki eşinin evini tahrip eden koca tutuklandı

Mersin'de sel: 51 ev zarar gördü, 12 kişi kurtarıldı

Pastırma kilosu 2 bin TL'den başlıyor, dilimi 10 TL

Mersin Tarsus'ta trafik kazası: 2 kişi yaralandı

Adana'da selde vatandaş hastane duvarından geçti

Bursaspor Adanaspor maçı hazırlıklarını sürdürüyor

Bursa'da Denetimli Serbestlik Yükümlülerinden Okula Bakım Desteği

Mersin'de sel için ekipler sahada, köprüler kontrollü açık

Bakan Kacır: Türkiye, zor coğrafyada istikrar ve güven adresi

Mersin'de Halk Kart ve öğrenim yardımı ödemeleri yapıldı

Adana'da sağanak: Servis aracı suya gömüldü, vatandaşlar merdivenle kurtarıldı

KTO Başkanı Gülsoy: 2026'da Kayseri'yi 'akıllı ticaret merkezi' yapacağız

Gaziantep'te hırsızlıktan 15 yıl cezalı şahıs yakalandı

Adana'da sağanak: Caddeler göle döndü, araçlar mahsur kaldı

Adalet Bakanı Tunç: Terörden Türkiye'yi Kurtarmak İstiyoruz

Mersin'de sel sonrası temizlik ve tahliye çalışmaları sürüyor

Bakan Yumaklı: Su artık hayati bir başlık

ETSO Güney Kore'de ticaret diplomasisi yürüttü

Prof. Dr. Volkan Marttin Eskişehir'de Nüfus Mübadelesini Anlattı

Balıkesir'de Tematik Kış Kampı Tamamlandı

Adana'da şiddetli yağış: Hortum oluştu, araçlar mahsur kaldı

79 yaşındaki adamın evini su bastı, polis yardım etti

Şehitkamil sporcuları halterde Türkiye üçüncüsü oldu

Adana'da kanal taştı, mezarlar sular altında

Bakan Işıkhan: 500 Bin Konut Projesi Türkiye'nin En Büyük Adımı

Erdemli'de şiddetli yağış sel felaketine yol açtı

Malatya'da 'Kalbimdeki Sanat' projesi açıldı

Vali Yılmaz: 'Kapım ve telefonum basına her zaman açık'

Öksürük sesiyle yakalanan firari, 44 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Yükleniyor

BAŞKAN OYA TEKİN’DEN 5 OCAK MESAJI: “KALPLERİMİZ BİR, MÜCADELEMİZ BİR” BAŞKAN TEKİN:”UMUDU VE DİRENCİ DİRİ TUTUYORUZ”

Çorba ikramıyla vatandaşın içini ısıttılar

Yüreğir’in İlk Kent Lokantası Dervişler’de Açıldı

Seyhan Belediyesi Çocuklara Trafik Kültürü Aşılıyor

TARIMDA DİJİTAL DÖNÜŞÜM SARIÇAM’DA BAŞLADI

YAŞ ALMAK DEĞİL AKTİF KALMAK ÖNEMLİ

Yüreğir Belediyesinden Amatör Spora 1 Milyon Tl’lik Destek

Ceyhan Belediyesi’nden Kuaför ve Güzellik Salonlarına Yönelik Denetim

Engelsiz Yaşam Parkı Yeniden Düzenleniyor, Tüm Paydaşlara Açılıyor

Yüreğir Belediyesi Yeni Yıl Panayırı Optimum Avm’de Açıldı

Bursaspor Adanaspor maçı hazırlıklarını sürdürüyor

Balıkesir'de Tematik Kış Kampı Tamamlandı

Adana 01 FK Yönetim Kurulu Batman'daki çirkin davranışlar için açıklamada bulundu

Bursaspor Adanaspor maçı hazırlıklarına başladı

Mersin'de kadınlar ücretsiz reformer pilatesle güçleniyor

Bursaspor Emir Kaan Gültekin'i transfer etti

Kütahya sporda Türkiye ikincisi, yurt hizmetlerinde altıncı oldu

Adana 01, Altınordu'yu 3-0 mağlup etti

Alaca Belediyespor Muay Thai'de 3 Madalya Kazandı

Mersin'de 5. Ulusal Masa Tenisi Veteran Turnuvası Sona Erdi

Bakan Kacır: Türkiye, zor coğrafyada istikrar ve güven adresi

Adalet Bakanı Tunç: Terörden Türkiye'yi Kurtarmak İstiyoruz

Bakan Yumaklı: Su artık hayati bir başlık

Bakan Işıkhan: 500 Bin Konut Projesi Türkiye'nin En Büyük Adımı

Altınok, Erzurum Kent Konseyi'ni Ziyaret Etti ve Yatırımları Anlattı

Adalet Partisinde Kurultay Heyecanı

Bölünmüş yol ağı 30 bin kilometreyi aştı, Ortaköy Çevre Yolu açıldı

BBP 33. Yılını Kutluyor, Yelis Gurur Duyduklarını Açıkladı

DEM Parti heyeti CHP'yi ziyaret etti, Özgür Özel'den Suriye ve IŞİD vurgusu

Özel: Kreş görüntülerinde olumsuzluk yok, İBB soruşturmayı sürdürüyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 19 14 1 4 29 46
2.FENERBAHÇE A.Ş. 19 12 0 7 26 43
3.TRABZONSPOR A.Ş. 20 12 2 6 15 42
4.GÖZTEPE A.Ş. 19 10 3 6 14 36
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 19 9 4 6 9 33
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 20 7 4 9 3 30
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 19 8 6 5 13 29
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 19 6 6 7 -6 25
9.KOCAELİSPOR 19 6 7 6 -3 24
10.CORENDON ALANYASPOR 19 4 5 10 0 22
11.HESAP.COM ANTALYASPOR 20 5 10 5 -14 20
12.GENÇLERBİRLİĞİ 19 5 10 4 -4 19
13.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 19 4 8 7 -6 19
14.TÜMOSAN KONYASPOR 19 4 8 7 -8 19
15.KASIMPAŞA A.Ş. 20 3 10 7 -12 16
16.İKAS EYÜPSPOR 19 3 10 6 -14 15
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 19 2 8 9 -21 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 19 2 14 3 -21 9

YAZARLAR