-
BIST 100
16068,61%0,71
-
DOLAR
44,20% 0,08
-
EURO
50,92% 0,11
-
GRAM ALTIN
7110,09% 0,02
-
Ç. ALTIN
11507,24% -0,23
İŞVEREN BİR ÇALIŞANI OLSA DAHİ MAAŞI BANKA ÜZERİNDEN ÖDEMELİ
Mali Müşavir Özlem Pekduraner, işverenlerin personel sayısına bakmaksızın çalışanlarının maaşlarını banka vb. finans kurumları üzerinden ödemesi gerektiğine dikkat çekti.
ÇALIŞAN SAYISINA BAKILMAKSIZIN BÜTÜN MAAŞLAR BANKADAN ÖDENMELİ
Pekduraner, Vergi Usul Kanunu’nun 459 Sıra Nolu Genel Tebliğine göre tevsik zorunluluğu kapsamında olanların, kendi aralarında ve tevsik zorunluluğu kapsamında olmayanlarla yapacakları, 7.000 TL’yi aşan tutardaki her türlü tahsilat ve ödemelerini aracı finansal kurumlar kanalıyla yapmaları ve bu tahsilat ve ödemeleri söz konusu kurumlarca düzenlenen belgeler ile tevsik etmeleri zorunlu olduğunu belirtti ve sözlerine şöyle devam etti.
BEŞTEN AZ ÇALIŞANI OLAN İŞVEREN DE MAAŞI BANKADAN ÖDEMELİ
459 Sıra Nolu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğine göre tahsilat ve ödemelerini banka yoluyla yapma zorunluluğu getirilenlerin 01.01.2024 tarihinden itibaren uygulanan 17.002,12 TL. net asgari ücret, 7.000 TL’lik tevsik zorunluluğu sınırının üzerinde olduğu için beşten az çalışanı olsa da yani personel sayısına bakılmaksızın bu tutarı aşan personel ücretlerinin banka, PTT ve özel finans kurumları üzerinden yapılma zorunluluğu doğmuştur. İş Kanunu’na, Basın İş Kanunu’na ve Deniz İş Kanunu’na tabi olarak çalışanları kapsayan bu zorunluluğa uymayan işverenler, cezai yaptırımlara maruz kalacaktır.
Maaşı elden ödendiği için iş ve sosyal güvenlik hukuku yönünden hak kaybına uğrayan işçi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na ait ALO 170 numaralı hattı arayarak işvereni şikayet edebileceği gibi çalıştığı ilin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bölge Müdürlüğüne yazılı beyanda da bulunabilir.
Mehmet Uygur’dan Kadir Gecesi mesajı
Belçika’daki ilericilerden Yanardağ ve diğer tutuklu gazetecilere destek
Halil Nacar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın iftarına katıldı
Filiz Kepme: “Lider öğrencilerimiz sürdürülebilir geleceğe yön veriyor”
Sıdıka Köroğlu gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı
Halil Nacar: Tıp Bayramı kutlu olsun
Çukurova Ödülü Nesin Vakfı'na
Tayvan’dan Adana’ya Özel Davet: Türkiye’den Tek Belediye Adana Büyükşehir
CHP ADANA İL YÖNETİMİNDEN ÇGC’YE HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
62. Kütüphane Haftası ile Adana’ya edebiyat baharı gelecek
AK Parti Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu'ndan DAİMFED'e Ziyaret
Anavarza Bal’dan Türkiye’de Bir İlk: Arı Haklarını ve Ekosistemi Korumak İçin “Yaşasın Arılar Departmanı”
Adana’da kültür ve sanata destek veren belediyelere teşekkür
ADANA ŞALGAMIMIZ ARTIK AVRUPA’NIN DA TESCİLLİ LEZZETİ!
Yüreğir Belediyesi’nden Kadın İstihdamına Destek
ÇGC öncülük edecek
TEMA ADANA AİLESİ RAMAZAN’IN BEREKETİNDE AYNI SOFRADA BULUŞTU
Nacar: Karnavala hazırız
Nacar: Bağımlılıkla mücadele bir sosyal sorumluluktur
Genç Birlik Adana’dan“Yeşil Vatan”a Destek
“Eğitimde Tasarruf Olmaz: Güney Adana’nın Sesi Duyulmalı”
Basın Açıklaması: Adana Şalgamı Avrupa Birliği'nden Coğrafi İşaret Tescili Aldı
DAİMFED; ÇGC'ye destek verecek
Seyhan Belediyespor U-14 Takımı Türkiye Şampiyonası İçin Konya’ya Uğurlandı
MUSTAFA SARIGEÇİLİ: ARA TATİL UYGULAMASI SAHADA GÜÇLÜ DESTEK GÖRÜYOR
ADANA’NIN KADINLARI MUSİKİDE ZİRVE YAPTI
Kadın Koalisyonu’ndan EŞİTLİK KARNESİ!
BAŞKAN KOZAY: “GELECEĞE YATIRIM YAPIYORUZ”
Askeri Kamuflaj Mantığı Estetiğe Taşındı: Çarpık Bacaklara Kemik Kırmadan Çözüm
Eral’da İngilizce Olimpiyatları Sınav Heyecanı
Yükleniyor




