14765,59%0,37
43,14% 0,25
50,30% 0,10
6195,98% 0,03
10070,24% 0,00
Şehitkamil Belediyesi'nin 2025 yılı boyunca düzenlediği kültür turları, ilçe genelinde büyük ilgi gördü. Belediye Başkanı Umut Yılmaz'ın talimatlarıyla hayata geçirilen programlar, toplumun her kesimine hitap etti. Kadınlar, gençler, yaşlılar ve çocuklar için planlanan turlar, yıl boyunca aralıksız devam etti.
Temmuz 2025'te başlatılan Hz. Ukkaşe Türbesi ziyaret programı, en yoğun katılım sağlanan organizasyon oldu. Manevi atmosferiyle dikkat çeken bu ziyaretlerde toplam 11 bin 850 kişi türbeyi görme fırsatı buldu. Belediye, katılımcıların ulaşım, rehberlik ve organizasyon ihtiyaçlarını karşıladı.
Katılımcılar, Ankara, Samsun, Hatay-Erzin ve Şanlıurfa turları kapsamında tarihi mekânları ve kültürel mirası yakından tanıdı. Aynı zamanda sosyalleşme ve birlikte vakit geçirme fırsatı da yakalayan vatandaşlar arasında, ilk kez şehir dışına çıkanların yoğun ilgisi dikkat çekti.
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, yaptığı değerlendirmede, vatandaşlara verdikleri sözleri yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Yılmaz, "Kültür turlarıyla hemşerilerimizin tarihi ve manevi değerlerimizi yerinde görmelerini sağladık. Yoğun katılım bizleri son derece mutlu etti" dedi.
Başkan Yılmaz, kültür turlarının 2026 yılında da artarak devam edeceğini açıkladı. "Farklı destinasyonlar, yeni programlar ve daha fazla katılımcıyla Şehitkamil’de sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerini sergilemeye devam edeceğiz" diyerek, vatandaşların talepleri doğrultusunda projeler üretmeyi sürdüreceklerini belirtti.