-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,16% 0,22
-
EURO
50,49% -0,78
-
GRAM ALTIN
7134,90% -0,98
-
Ç. ALTIN
11685,77% -0,65
SİYASET VE EKONOMİNİN BAŞARISI İNŞAAT SEKTÖRÜNDEN GEÇER
Seyhan’da İmar Problemleri, Seyhan Belediyesi ve AYAMDER iş birliğinde ortak akılla çözüme kavuşuyor
Adana Yapı Müteahhitleri Derneği Başkanı Tamer Gülcan, yönetmeliklerin sektörün önünde engel değil yapıcı bir şekilde ele alınması gerektiğini söyledi.
Adana Yapı Müteahhitleri Derneği (AYAMDER) Başkanı Tamer Gülcan ve yönetim kurulu üyeleri, Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin’i ziyaret etti. Ziyarette, inşaat sektörünün Seyhan Belediyesi’ndeki uygulamalarıyla alakalı olarak sorunlar ve görüşler ele alındı.
“YÖNETMELİKLERİN SEKTÖRÜN ÖNÜNDE ENGEL DEĞİL YAPICI BİR ŞEKİLDE ELE ALINMASI GEREKİYOR”
AYAMDER Başkanı Tamer Gülcan, inşaat sektörü olarak ekonominin lokomotifi konumunda olduklarını belirterek, “Dolaylı olarak yaklaşık 300 iş koluna hitap etmekteyiz. İnşaat sektörü yaşanan ekonomik sıkıntıların tüm birimleri olduğu gibi sektörde de olumsuz etkilere maruz kalmıştır. Ama ülke ve Adana hepimizin, dolayısıyla bu süreci hep birlikte aşma zorunluluğumuz vardır. Bu nedenle yönetmeliklerin sektörün önünde engel değil yapıcı bir şekilde ele alınması gerekiyor. Bu nedenle müteahhitlerimizin Seyhan Belediyesi ile ilgili temel sorunları olan; İmarın açılması, proje denetimi, inşaat kontrol sürecindeki tavırlar, ruhsat almadaki zorluklar ve kat irtifakı kurulması yönündeki bürokratik engeller sektörü tıkamaktadır. Bunların hızlı bir şekilde sonuçlandırılması için karşılıklı çabaların olması ve aksaklıkların giderilmesi için diyalog içinde olma isteğimizin karşılık bulacağını umuyoruz” dedi.
“AYAMDER’İN GÖRÜŞLERİNE ÖNEMSİYORUZ”
Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin; AYAMDER’ in inşaat sektöründe önemli bir konuma sahip olduklarını ifade ederek, “İmar yönetmelikleri konusunda inşaat sektörü olarak AYAMDER ’in yapıcı görüşlerini elbette bekliyoruz. Seyhan Belediyesi olarak yaptığımız hizmetler öncelikle yapı işleridir. Müteahhitler olarak iş ortağı konumundayız. Karşılaşılan sorunlar mutlaka aşılacaktır. Ama bilinmesi gerekir ki ülke olarak geçtiğimiz zorlu bir ekonomik süreci ve onun izleri unutulmamalıdır. Karşılıklı diyaloglar ve kanunların, yönetmeliklerin izin verdiği müddetçe her türlü iş birliğine açığız. Bilindiği üzere hükümetin Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca gönderilen yönetmeliklere uyma zorunluluğumuz var. Bu kanun ve yönetmeliklere müteahhitlerimizin de dikkat ve özen göstermesi gerekmektedir. Bunlar işlerin hızlı gelişmesini sağlayacaktır” diye konuştu.
Halil Nacar: Tıp Bayramı kutlu olsun
Çukurova Ödülü Nesin Vakfı'na
Tayvan’dan Adana’ya Özel Davet: Türkiye’den Tek Belediye Adana Büyükşehir
CHP ADANA İL YÖNETİMİNDEN ÇGC’YE HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
62. Kütüphane Haftası ile Adana’ya edebiyat baharı gelecek
AK Parti Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu'ndan DAİMFED'e Ziyaret
Anavarza Bal’dan Türkiye’de Bir İlk: Arı Haklarını ve Ekosistemi Korumak İçin “Yaşasın Arılar Departmanı”
Adana’da kültür ve sanata destek veren belediyelere teşekkür
ADANA ŞALGAMIMIZ ARTIK AVRUPA’NIN DA TESCİLLİ LEZZETİ!
Yüreğir Belediyesi’nden Kadın İstihdamına Destek
ÇGC öncülük edecek
TEMA ADANA AİLESİ RAMAZAN’IN BEREKETİNDE AYNI SOFRADA BULUŞTU
Nacar: Karnavala hazırız
Nacar: Bağımlılıkla mücadele bir sosyal sorumluluktur
Genç Birlik Adana’dan“Yeşil Vatan”a Destek
“Eğitimde Tasarruf Olmaz: Güney Adana’nın Sesi Duyulmalı”
Basın Açıklaması: Adana Şalgamı Avrupa Birliği'nden Coğrafi İşaret Tescili Aldı
DAİMFED; ÇGC'ye destek verecek
Seyhan Belediyespor U-14 Takımı Türkiye Şampiyonası İçin Konya’ya Uğurlandı
MUSTAFA SARIGEÇİLİ: ARA TATİL UYGULAMASI SAHADA GÜÇLÜ DESTEK GÖRÜYOR
ADANA’NIN KADINLARI MUSİKİDE ZİRVE YAPTI
Kadın Koalisyonu’ndan EŞİTLİK KARNESİ!
BAŞKAN KOZAY: “GELECEĞE YATIRIM YAPIYORUZ”
Askeri Kamuflaj Mantığı Estetiğe Taşındı: Çarpık Bacaklara Kemik Kırmadan Çözüm
Eral’da İngilizce Olimpiyatları Sınav Heyecanı
DAİMFED’den AOSB Başkanı Bekir Sütcü’ye Ziyaret
VALİ SAYIN MUSTAFA YAVUZ’DAN ÇUKUROVA KAYMAKAMLIĞINA ZİYARET
Çukurova Sanat Girişimi'nden Nesin Vakfı kitabı
Anahtar Parti Feke’de Kongre Heyecanı: Halil Kızılyer Seçilmiş Başkan Oldu
ÇUKUROVA’DA SPOR HERKES İÇİN
Yükleniyor




