• BIST 100

    16803,62%0,64
  • DOLAR

    43,51% 0,07
  • EURO

    51,50% 0,12
  • GRAM ALTIN

    7112,84% 2,96
  • Ç. ALTIN

    11786,68% 0,00

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Olağan Genel Kurulu Manavgat’ta yapıldı

Karaca güven tazeledi

Güncel 3.11.2024 20:24:00 0
Türkiye Gazeteciler Federasyonu Olağan Genel Kurulu Manavgat’ta yapıldı

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) 11'inci Genel Kurulu Antalya’nın Manavgat ilçesinde yapıldı. Manavgat Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti’nin ev sahipliğinde Megasaray Resort Side Hotel’de gerçekleştirilen genel kurula Türkiye’nin dört bir yanından 100’ün üzerinde delege katıldı.

 

TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca yeniden güven tazelerken, genel kurulda önemli mesajlar verdi. 20 bin üyesi bulunan Türkiye'nin en büyük basın meslek kuruluşu olan Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nun Genel Kurulu'na Manavgat Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara da katıldı.

 

Tek liste ile girilen seçimde yönetim kurulu, Denetim Kurulu, Onur Kurulu ve Yüksek İstişare Kurulu üyelerinin seçimi yapıldı. Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir Yönetim Kurulu’na seçilirken, ÇGC üyesi Bülent Çelikten Onur Kurulu’na, Ceyhun Özer de yedek yönetim kurulu üyesi oldu.

 

 

GELENDOST; MANAVGAT OLARAK GURURLUYUZ

 

Genel kurula ev sahipliği yapan Manavgat Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı H. Avni Gelendost, "Türkiye’nin dört bir yanından meslektaşlarımızı burada ağırlamaktan dolayı çok mutluyuz. Bu programa destek sağlayan başta belediye başkanımız olmak üzere tüm kuruluşlara teşekkür ediyorum" dedi.

 

YILMAZ KARACA; KİMSENİN ARKA BAHÇESİ DEĞİLİZ

 

Genel kurulda konuşan TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca, "Bugün size bir rezaletten bahsedeceğim. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanlığı Baş Danışmanının bir programına katılan federasyonumuzun asistanına, baş danışman ‘Siz CHP’ye mi oy veriyorsunuz?’ şeklinde ifadede bulunmuş. Ben bu durumu kınıyorum, TGF hiç kimsenin hiçbir siyasi kuruluşun arka bahçesi olmadı, olmayacaktır. TGF’nin varlığı, basının sorunları içindir. TGF, Külliye’de devletin bütçesinin peşkeş çekildiği kuruluşlardan değildir. TGF siyasete alet olmaz ama işine gelmeyenler bizi buradan vurmaya çalışıyorlar" dedi.

 

BİK, DEREBEYİ GİBİ

 

Konuşmasında Basın İlan Kurumu’nu (BİK) da eleştiren Genel Başkan Yılmaz Karaca, "2 bin gazetenin sayısı 800’e düşmüş, her gün bir gazete kapanıyor. BİK Genel Müdürü ise derebeyi gibi Anadolu gazetelerine baskı uyguluyor. Uyduruk bir yasa çıkarıldı, bu konuda uyardık ama dinlemediler. Hem kadro sayıları hem tıklamalar fazla ama Anadolu basını yok olduktan sonra kadroyu düşürecekler galiba. Gazetelerin yüzde 80’inin kadrolarında gerçek gazeteci yok. 10-15 bin lira ile geçinmeye çalışıyor gazete çalışanları. Banka kartları, muhasebecinin cebinde. Asgari ücret alamayan gazeteciler var. BİK Anadolu gazetelerini tehdit ediyor, verem ve kanser ediyor. Çankırı’da bir gazete sahibi dertten kederden öldü. Ölmeden 3 gün önce görüştüm kağıt parasını ödeyemediğini evine ekmek götüremediğini söyledi. Bu meslektaşımızın katili BİK Genel müdürüdür" dedi.

 

TV VE RADYOLARIN DURUMU DA FACİA

 

Gazeteler ve internet sitelerinin yanı sıra televizyon ve radyoların durumu da facia olduğunu belirten Genel Başkan Yılmaz Karaca, "Uydu bedelleri çok fazla, aşağı çekilmeli. Devletin desteği olmalı" dedi.

 

MÜCADELEMİZ SÜRECEK

 

Genel Başkanı Yılmaz Karaca, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Anadolu basınının sorunlarını çözmek için gecemizi gündüzümüze katarak çalışıyoruz. 3 yıllık dönemde pandemiye, 6 Şubat depremine, ekonomik krizlere rağmen Anadolu basınının yanında olduk. Mesleğimizin ve meslektaşlarımızın sorunlarını çözmek için Türkiye’nin her bölgesinde çalışmalar yaptık. Tüm bunları yaparken kuruluş olarak her gün daha fazla gelişmeyi ve büyümeyi hedefledik. Yeni katılımlarla güçlenerek yolumuza ve mücadelemize devam edeceğiz."

TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca, genel kurula ev sahipliği yapan Manavgat Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Hüseyin Avni Gelendost ve yönetimine, destek sağlayan Manavgat Belediyesi, Manavgat Ticaret Odası’na da teşekkür etti.

 

BAŞKAN NİYAZİ NEFİ KARA; ELEŞTİRİ İYİDİR

 

Genel kurulda bir konuşma yapan Manavgat Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara da, "TGF Genel kurulunun ilçemizde yapılmasından mutluluk duyuyoruz. Gazeteciler doğal olarak muhaliftir, eleştirirler. Doğrusu da budur. Ben şahsen eleştiriyi seviyorum. İnsan övülmeyi sever ama eleştiri sizi yukarıya taşır. Ben doktorum, nasıl ki bir ağrı ve öksürük vücuttaki bir sıkıntıyı işaret ediyorsa eleştiriler de böyledir. Tüm gazetecilerin kalemine sağlık" diye konuştu.

 

İŞTE TGF’NİN YENİ YÖNETİMİ

 

Konuşmaların ardından genel kurul maddeleri görüşüldü. Tek liste ile girilen seçimde yönetim kurulu, Denetim Kurulu, Onur Kurulu ve Yüksek İstişare Kurulu üyelerinin seçimi yapıldı.

Yönetim Kurulu asıl üyeliklerine Yılmaz Karaca (Eskişehir), Cafer Esendemir (Adana), Bayram Ekici (Nevşehir), Rüstem Kaya Tepe (Mersin), Derya Akbıyık (Zonguldak), Levent Altun (Gebze), Necmi Işıksal (Tekirdağ), Süleyman Akbulut (Muğla), Mehmet Aydın (Malatya), Ercihan Çakmak (Kırıkkale), Mehmet Canbek (Şanlıurfa), Sermet Çuhadar (Kahramanmaraş), İsmail Aydın (Manisa), Ali Cem Çon (Antalya), Kadir Duran (Belçika), Mehmet Musa Çakır (Erzurum), H.Avni Gelendost (Manavgat)

seçildiler.

Mersin'de ambulansla otomobil çarpıştı: 4 yaralı

Aksaray'da kavga çıkan kazada 5 kişi gözaltına alındı

Atatürk'ün Denizli'ye gelişinin 95. yılı kutlandı

Atatürk Yol Koşusunda Sporcular Ödüllendirildi

Düzce'de Filistinli öğrencinin şehit ailesi için gıyabi cenaze namazı

Şehit aileleri Ilgaz'da jandarmayla kayak keyfi yaşadı

İskilipli Atıf Hoca, idamının 100. yılında kabri başında anıldı

Kepez Meclisi'nde Yaşlı Dostu Proje, İsim ve Tarife Kararları

Selçuklu Fen Lisesi'ne Kapalı Spor Salonu ve Suni Çim Saha Açıldı

20 yıllık cinayet intikamı: Amcasının oğlu vuruldu

Kemer'de Şubat Meclisi: Yağış Mücadelesi ve İmar Gündemi

Mersin'de tarihi ev yangın sonrası temizlendi

Tosya'da öğrencilerin bayrak sevgisi sürücülerden korna ile karşılık buldu

Ağrı'da Sınır Güvenliği Toplantısı Yapıldı

Elazığ'da ESMEK kursiyerlerine kanser taraması

Medical Point Gaziantep'te Kanser Farkındalığı: Erken Teşhis Vurgusu

Burdur'da motosiklet kazası: 2 yaralı

Anamur'da öğrencilere Kur'an-ı Kerim hediye edildi

Şehitkamil'de Hanım Beyazkurt'un evi yenilendi, Başkan Yılmaz ziyaret etti

Destici: CHP'nin barış konferansını eleştirdi, deprem hazırlıklarını yetersiz buldu

Denizli'de Şehit Aileleri ve Gaziler Onurlandırıldı

Kabakcı ERVA okulları ve sporcularını ziyaret etti

Başkan Akdenizli, çocuğun kar hayalini okul bahçesine getirdi

Mersin'de 502 şahıs yakalandı, 115'i cezaevine gönderildi

Silifke'de Bayrak Sevgisi Yürüyüşü Düzenlendi

Kars merkezli 5 ilde 'sahte el' operasyonu: 12 tutuklama

Gaziantep'te BakkalKart ile 52 milyon TL'lik Ramazan yardımı

Kumar bağımlılığı 'bir kereden bir şey olmaz' ile başlıyor

Kaya: Yeni Dünya Düzeninde Türkiye Daha Güçlü Masada

Denizli, Atatürk'ü 95 yıl sonra saygıyla andı

Yükleniyor

BAŞKAN OYA TEKİN’DEN 5 OCAK MESAJI: “KALPLERİMİZ BİR, MÜCADELEMİZ BİR” BAŞKAN TEKİN:”UMUDU VE DİRENCİ DİRİ TUTUYORUZ”

Çorba ikramıyla vatandaşın içini ısıttılar

Yüreğir’in İlk Kent Lokantası Dervişler’de Açıldı

Seyhan Belediyesi Çocuklara Trafik Kültürü Aşılıyor

TARIMDA DİJİTAL DÖNÜŞÜM SARIÇAM’DA BAŞLADI

YAŞ ALMAK DEĞİL AKTİF KALMAK ÖNEMLİ

Yüreğir Belediyesinden Amatör Spora 1 Milyon Tl’lik Destek

Ceyhan Belediyesi’nden Kuaför ve Güzellik Salonlarına Yönelik Denetim

Engelsiz Yaşam Parkı Yeniden Düzenleniyor, Tüm Paydaşlara Açılıyor

Yüreğir Belediyesi Yeni Yıl Panayırı Optimum Avm’de Açıldı

Atatürk Yol Koşusunda Sporcular Ödüllendirildi

Selçuklu Fen Lisesi'ne Kapalı Spor Salonu ve Suni Çim Saha Açıldı

Kabakcı ERVA okulları ve sporcularını ziyaret etti

Denizli'de Atatürk Yol Koşusu yoğun katılımla düzenlendi

U14 Erkekler Basketbol Bölge Şampiyonası Balıkesir'de Başladı

“ Galibiyet serimizi Karacabey maçında da sürdüreceğiz"

Niğdeli veteran badmintoncular turnuvadan 14 madalyayla döndü

Trendyol 1. Lig'de deplasman takımları haftayı golsüz kapadı

“Taraftarımızın gösterdiği bu büyük destek bizler için çok değerli. Yanımızda olduklarını bilmek, takımımızın mücadele azmini daha da artırıyor”

Bursaspor Isparta 32 Spor hazırlıklarına başladı

Kepez Meclisi'nde Yaşlı Dostu Proje, İsim ve Tarife Kararları

Destici: CHP'nin barış konferansını eleştirdi, deprem hazırlıklarını yetersiz buldu

Kaya: Yeni Dünya Düzeninde Türkiye Daha Güçlü Masada

Samsun üretim ve lojistikte vites yükseltiyor

Çelik: PKK, Kürtlerin temsilcisi değil

Çelik'ten belediyelere altyapı tepkisi: 'Altyapı kalmamış'

Bakan Kacır: Türkiye, zor coğrafyada istikrar ve güven adresi

Adalet Bakanı Tunç: Terörden Türkiye'yi Kurtarmak İstiyoruz

Bakan Yumaklı: Su artık hayati bir başlık

Bakan Işıkhan: 500 Bin Konut Projesi Türkiye'nin En Büyük Adımı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 20 15 1 4 33 49
2.FENERBAHÇE A.Ş. 20 13 0 7 28 46
3.TRABZONSPOR A.Ş. 20 12 2 6 15 42
4.GÖZTEPE A.Ş. 20 11 3 6 15 39
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 20 10 4 6 10 36
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 20 8 6 6 13 30
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 20 7 4 9 3 30
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 20 6 7 7 -7 25
9.KOCAELİSPOR 20 6 8 6 -5 24
10.CORENDON ALANYASPOR 20 4 6 10 -2 22
11.GENÇLERBİRLİĞİ 20 6 10 4 -3 22
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 20 4 8 8 -6 20
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 20 5 10 5 -14 20
14.TÜMOSAN KONYASPOR 20 4 9 7 -9 19
15.İKAS EYÜPSPOR 20 4 10 6 -12 18
16.KASIMPAŞA A.Ş. 20 3 10 7 -12 16
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 20 2 9 9 -25 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 20 2 15 3 -22 9

YAZARLAR