PINAR ÖZGÜVEN DUMAN


15 – 24 aylık bebeğim ile 15 Tatilde Neler Yapabilirim Diyorsanız……

Bu aylarda yürüme konusunda yeni yeni profesyonelleştiğini bildiğimiz için onun hareketli olmasını anlayışla karşılamanızı, bol bol koşabileceği özgürce hareket edebileceği yerlere gitmenizi tercih etmenizi öneririm


                     15 – 24 aylık bebeğim ile 15 Tatilde Neler Yapabilirim Diyorsanız……

IMG-20190121-WA0007            

           Merhabalar; Oyun çocuğun işidir. Bu tatilde size bol bol oyun önerilerinde bulunmak istedim. Oyun, yetişkin hayatı için bir hayat provasıdır.” Der Byron.. Sizde çocuğunuz ile birlikte bolca oyun oynamalısınız ve böylece unutulmaz anılar biriktirebilirsiniz :)

         15 Tatilde, bebeğiniz ile oynayabileceğiniz, dolu dolu keyifli vakit geçirebileceğiniz bir tatil dileğimle :)

      Bu aylarda yürüme konusunda yeni yeni profesyonelleştiğini bildiğimiz için onun hareketli olmasını anlayışla karşılamanızı, bol bol koşabileceği özgürce hareket edebileceği yerlere gitmenizi tercih etmenizi öneririm.

      Evde yumuşak bir kurabiye hamuru yapıp minnoş elleriyle mıncıklamasına izin verin. İçine azar azar üzüm, ceviz gibi yiyecekler atarak “dokunma duyusunun” gelişimini desteklemenizi öneririm. Çeşitli büyüklükte kaşıkları önünüze serip tahta ve metal kaşıklara çocuğunuzla birlikte seçip inceleyin, birbirine vurup sesini dinleyin. Büyüklüklerine göre sırlayabilirsiniz. Ayrıca, kaşık tutma becerisi gelişsin diye bir sürü topu kaşıkla tencereye koyarak top çorbası yapabilirsiniz :)

      Farklı dokunsal ögelerin içinde bulunduğu kartlar ve basit kurguları olan kalın sayfalı kitaplar almanızı öneririm. Resimlere bakarak hikayeler uydurabilirsiniz. Böylece çocuğunuzun ifade edici dil becerisini güçlendirmiş olursunuz :)

      Kış aylarında çocuğunuza su geçirmeyen çizmelerini giydirip su birikintilerinin içinde zıplamayı dönüp dönüp oynamayı ve bunun gibi farklı etkinlikleri unutulmaz kılmanızı öneririm.

     Böylece birlikte geçirdiğiniz keyifli anılarınızı çoğaltmış olursunuz :)

    Daha önce yapılmış bir çalışmadan bahsetmek istiyorum. “Çocuklar hangi anıları hatırlıyor”? Bu Sosyal deney çalışmasını izlemenizi öneririm.

     “Duygularıyla Arkadaş Olan Çocuk” hikaye kitabını okuyun ve “Ters-yüz” animasyon filmini mutlaka izlemelisiniz. Kitabı okuduktan ve filmi izledikten sonra çocuğunuzun duygularını keşfetme, tanıma ve olaylar karşısında ifade edebilme egzersizleri yapmanızı da öneririm.

      “Balıklar Yüzer, Çocuklar Oyun Oynar..”

               Bol oyunlu tatil diliyorum.

                 Sevgilerimle :) 

              Pınar ÖZGÜVEN DUMAN

            Pedagog & Oyun Terapisti

Adem Boğa: “Engel, sadece farkındalığın ve anlayışın olmadığı yerde vardır"

Adana Büyükşehir Belediyesi personeline Güvenli Sürüş Teknikleri Eğitimi verildi

16. Tescilli Adana Kebabı Ustalık Eğitimi Yoğun İlgiyle Tamamlandı

Dünya Toprak Günü Dolayısıyla Burgu Ve Tekstür Yarışmasında Öğrenciler Kıyasıya Yarıştı

VALİ KÖŞGER’DEN GERİ GÖNDERME MERKEZİNE ZİYARET

“Engeller Zihinlerde Başlar, Dayanışmayla Aşılır”

“Adaletin Olduğu Yerde Engel Kalmaz”

CANSUYU HABERİ- İYİLİK TRENİ” AFGANİSTAN YOLUNDA

LÖSEV MUTLU ET PAKETLERİ İLE MUTLULUK PAYLAŞTIKÇA ÇOĞALIYOR

KARATAŞ SU ÜRÜNLERİ OTB İLE SERA OTB ALANLARINDA İNCELEME VE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI VALİ KÖŞGER’İN TEŞRİFLERİYLE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 14 10 1 3 20 33
2.FENERBAHÇE A.Ş. 14 9 0 5 18 32
3.TRABZONSPOR A.Ş. 14 9 1 4 13 31
4.GÖZTEPE A.Ş. 14 7 2 5 10 26
5.SAMSUNSPOR A.Ş. 14 6 1 7 7 25
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 14 7 4 3 7 24
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 14 6 4 4 -1 22
8.KOCAELİSPOR 14 5 6 3 -3 18
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 14 4 6 4 3 16
10.CORENDON ALANYASPOR 14 3 4 7 -1 16
11.TÜMOSAN KONYASPOR 14 4 7 3 -4 15
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 14 3 6 5 -6 14
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 14 4 8 2 -11 14
14.KASIMPAŞA A.Ş. 14 3 7 4 -7 13
15.İKAS EYÜPSPOR 14 3 8 3 -8 12
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 14 2 6 6 -17 12
17.GENÇLERBİRLİĞİ 14 3 9 2 -7 11
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 14 2 10 2 -13 8

YAZARLAR