FATMAGÜL BAKIR


'ACELE ETMEYİN. Bir şeyimiz yok.** ' Biz burada, rahatız'

Ben; kendim olmaktan, kadın olmaktan, yanlışa yanlış demekten, doğruyu sonuna kadar savunmaktan, iyi ve kötüyü ayırt etmek için elimden geleni yapmaktan, doğduğum yerin örselenmesine karşı çıkmaktan, dayanışma ve birlik için elimde


Vatan, yurtseverler, toprak gibi yapılar dünyanın  her yerinde aynı anlama gelir. Bunun  ayrıştırıcı  bir niteliği yoktur, olamaz da. Ayrımlar;  ayrımcılığı ilerleterek, ayrılıklara sebebiyet verirler. Farklılıklar ise farklılığı güçler. Bu da yaşama zevkini ve bağlılığı yücelterek artırır. Aynı topraktan beslenen farklı yurttaşların, Vatan’a geçen herhangi bir ırza  karşı omuz omuza gelindiğini yüzyıllar önce yaşanan kimi mücadele dolu dayanışmalardan biliyoruz. Dayanışma öyle  alelade bir durum değildir. Aksine, yavaş gelişen ve  zorunlu bir ihtiyaçtır. Olmaması  halinde kaos başlar. Farklılığın korunduğu yerde dayanışma olduğu gibi dayanışmanın olduğu yerde de farklılıklar mümkün, hatta doğaldır. Dayanışmadan çok, dayanışmayı oluşturan kişilerin kimliğini öne çıkarmak gibi mükemmel bir yeteneğimiz de vardır. Ayrımcılığı başlatan  bu tutumun kargaşayı doğurduğu da muhtemel. Hatta bu dayanışmadan olabilecek olağan eksiklik ve hataların sorumlulukları da ayrıştırıcı bir şekilde kimlikleştirilir. Ülkemiz konumu gereği farklı kimlikleri bir arada toplamıştır. Kendi sınırları içinde yaşayan bu farklı kimliklerin dayanışması  kesinlikle zor ve uzun zaman alır. Olumsuz sonuçlar da oluşturabilir, zarar verebilir. Yüzyıllar, savaşlar ....yaşanan bu  mücadeleler halbuki; yıkımları beraberinde getirmiş. Bunu şöyle fark ediyoruz; Dışarıdan parçalanmaz bağların kum gibi döküldüğünü en son yaşanan felaketle derinden hissettik. Hala da hissediliyor. Halbuki, bu, unutulmaması gereken büyük bir yaradır. DEPREM YIKIMININ ÜZERİNDEN GEÇEN BUNCA GÜNDEN SONRA MİLLETİME TEK MESAJIM ŞU; “ Beton Atma törenleri diye yapılan kutlamalar, meğerse “Kum Atma Törenleri”  şeklinde değiştirilmeliymiş.  Sevinç duygularının yerini, kim bilirdi ki bu zamanlarda hüzünlere bırakacağını. Umarım herkes bundan dersini iyi almıştır.  Ne  yapmak istediğini  en az kısıtlayıcı ortamda, iyi seçimlerle yaşamaya çalışır.”

Ben; kendim olmaktan, kadın olmaktan, yanlışa yanlış demekten,  doğruyu  sonuna kadar savunmaktan, iyi ve kötüyü ayırt etmek için elimden geleni yapmaktan, doğduğum yerin örselenmesine karşı çıkmaktan, dayanışma ve birlik için elimden geleni yapmaktan .... asla ve asla utanç duymayacağım. Her noktasını sevdiğim topraklarım için tüm ırza geçmelere rağmen tüm mücadelemi vermeye hazırım.

Son notumu ekleyerek bitiriyorum ve teşekkür ediyorum.

Her iyi her güzel şey için.

‘Memleket, Toprak,....vb. diyenler dev televizyon ekranlarının karşısında  zevki aleme doyamıyor, zincir fastfood marketlerde yine uzun sıralara giriyor, çoğu halen lüks restoranlarda ithal kahvelerini istiyor, çevrimiçi sipariş  noktalarından halen siparişler kuryeler ile gönderiliyor ve halen nargile, okey oyunlar oynanıyor..... gibi keyif  sürdürdüğünüz bu zamanlarda; istemediğiniz “Nerede eski gençlik?”, dediğiniz bu dinamik gençlik felaket bölgesinde. Bu kışta soğuk  karşısında  mücadele ediyor.  Siyasi görüşünüzü desteklemeyen  o dediğiniz “Vatan Haini”  insanlar  tüm içten saf duygularla insanlar için çabalıyor. Umuyorum ki bu depremde milliyetçiliğin  bıyıkla, dindarlığın  örtünmeyle ... ölçülemeyeceğini  hazmetmişsinizdir.”

 

FATMAGÜL BAKIR

**https://www.instagram.com/reel/CofgRVZg3id/?igshid=YmMyMTA2M2Y=

Türkiye İttifakı Partisi 19 Mayıs'ı Atamızın huzurunda kutladı

Ahmet Dardağan’dan 19 Mayıs Mesajı: “Geleceğimizin Teminatı Gençlerimize Güvenimiz Tam”

BAŞKAN TEKİN’DEN 19 MAYIS MESAJI

Nacar: 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlu Olsun

İYİLİĞİN SOFRASI KURULDU

Fırat Denli: "19 Mayıs 1919’da Samsuna giden Mustafa Kemal önderliğinde başlatılan Kurtuluş Savaşı ile esaretten özgürlüğe kavuştuk"

"ONURUN, CESARETİN VE UMUDUN ADIDIR 19 MAYIS 1919!

Adem Boğa: "19 Mayıs, sadece bir tarih değil; aynı zamanda milletimizin azmi, inancı ve geleceğine olan sarsılmaz bağlılığının simgesidir"

DAİMFED Sinanpaşa Mahallesi’nde BURASI SİNANPAŞA

ATÜ’de “Kurumsal Sürdürülebilirlik Eğitimi” Gerçekleştirildi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 28 1 5 56 89
2.Fenerbahçe 34 25 3 6 52 81
3.Samsunspor 34 18 10 6 13 60
4.Beşiktaş 34 16 7 11 20 59
5.İstanbul Başakşehir 34 16 12 6 7 54
6.Eyüpspor 35 14 13 8 4 50
7.Göztepe 34 12 11 11 10 47
8.Trabzonspor 34 12 11 11 11 47
9.Konyaspor 34 13 14 7 -3 46
10.Kasımpaşa 34 11 10 13 0 46
11.Kayserispor 34 11 12 11 -11 44
12.Antalyaspor 34 12 14 8 -22 44
13.Rizespor 34 13 17 4 -10 43
14.Gazişehir Gaziantep 34 12 15 7 -5 43
15.Alanyaspor 34 10 15 9 -10 39
16.Bodrum FK 34 9 16 9 -13 36
17.Sivasspor 35 9 18 8 -14 35
18.Hatayspor 34 5 21 8 -26 23
19.Adana Demirspor 34 2 28 4 -59

YAZARLAR