PINAR ÖZGÜVEN DUMAN


İşte 2 Yaş

İşte 2 YaşEbeveynler oncelikle bu dönemde sabırlı ve tutarlı olmalıdır. Baba aksamdan aksama vakit geçirdiği icin iyi polisi tercih etmesi annelerinse genelde kötü polisi oynaması çokta tavsiye ettiğim şey d


İşte 2 Yaş

IMG-20180601-WA0009

Ebeveynler oncelikle bu dönemde sabırlı ve tutarlı olmalıdır.

Baba aksamdan aksama vakit geçirdiği icin iyi polisi tercih etmesi annelerinse genelde kötü polisi oynaması çokta tavsiye ettiğim şey değil. Öncelikle bir problem oldugunda ebeveynler birlikte cocugunuzun seviyesinde ve temas halinde kararlı ses tonu ile konuşması gerekir.

Ebeveynler, çocuklarının çoğu zaman sadece gördükleri davranışına odaklanırlar. Ancak çocuğa ulaşmanın yolu duygudan geçer.

Çocuk sakinleştikten sonra (Kriz anında değil), onun neler yaşadığı ve hissettiği hakkında konuşulması gerekir. Yani Çocuğunuzun duysunu anlayın. Hissettiği duygusu uzerinden konuşun.

Çocuk sakinleşip anlaşıldığını hissedecektir ve sorun çözme becerisi gelişecektir.

Bazı çocuklar mizaç olarak daha sakin, kabul edici veya esnek olabilir.

Bu nedenle 2 yaş sendromu daha kısa sürede ve az şiddetle geçirebilir. Kimi çocuk ise bu tür değişiklikleri kolay tolore edemez, duygularını çok yoğun yaşayabilir, dışarıdan gelen uyarılara karşı çok duyarlıdır ve bebeklikten itibaren tepkisel olabiliyorlar.

Yoğun duyarlılığa sahip çocuklar ise bu dönemi daha da zor geçirebilmekteler. Bu dönemde ne yapacağını bilemeyen pek çok ebeveyn çocuklarının inatçı, huysuz bir kişiliğe sahip olduğunu dusunebilmekteler ve çoğu zaman cocuk ile yaşadıkları çatışmalarda çocuğu yargılayabilmekteler.

Yaşanılan sorunlar çocuğun kötü karakterli olduğuna işaret etmez, sadece öğrenmesi ve geliştirilmesi gereken yeni davranış ve tutum biçimleri olduğunu gösterir.

Bunlar da ancak anne-babanın desteğiyle gelişebilir.

Çatışma zamanlarında anne-baba soğukkanlılığını korumalı, öfke göstermeden sakin davranıp gücünü çocuğa hissettirmelidir.

Böylece çocuk da bu gücü içselleştirip, ileride yaşayacağı benzer bir durumda kendisini kontrol edebilme gücünü bulabilir.

VALİ KÖŞGER, ANADOLU YILDIZLAR LİGİ TENİS TÜRKİYE ŞAMPİYONASI’NDA DERECE YAPAN SPORCULARIMIZI KABUL ETTİ

EĞİTİM-BİR-SEN VE MAİV VE ÇÜ’DEN VEFATININ 50. YILINDA ARİF NİHAT ASYA SEMPOZYUMU

Zirai Dondan Etkilenen Adanalı Üreticiye 717 Milyon TL Destek

UMFED Genel Başkanı Yusuf Budak, güven tazeleyerek yeniden başkan oldu…

AK Parti Adana İl Başkanı Tamer Dağlı: “Muhtarlarımız, devletimizin vatandaşa uzanan en güçlü elidir”

VALİ SAYIN YAVUZ SELİM KÖŞGER’İN 19 EKİM MUHTARLAR GÜNÜ KUTLAMA MESAJI

Nacar: Muhtarlarımız gözümüz kulağımız

Final’de Tecrübe Konuşuyor…

Esendemir: Gerçekler saldırılarla gizlenemez

Nacar’a anlamlı hediye

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 9 8 0 1 18 25
2.TRABZONSPOR A.Ş. 9 6 1 2 8 20
3.FENERBAHÇE A.Ş. 9 5 0 4 8 19
4.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 9 5 2 2 1 17
5.GÖZTEPE A.Ş. 9 4 1 4 8 16
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 9 4 1 4 4 16
7.BEŞİKTAŞ A.Ş. 8 4 3 1 2 13
8.CORENDON ALANYASPOR 9 3 2 4 2 13
9.TÜMOSAN KONYASPOR 8 3 3 2 3 11
10.HESAP.COM ANTALYASPOR 9 3 5 1 -5 10
11.KASIMPAŞA A.Ş. 9 2 4 3 -3 9
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 8 2 4 2 -3 8
13.GENÇLERBİRLİĞİ 9 2 5 2 -4 8
14.İKAS EYÜPSPOR 9 2 5 2 -5 8
15.KOCAELİSPOR 9 2 5 2 -6 8
16.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 8 1 4 3 -2 6
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 9 0 4 5 -14 5
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 9 1 8 0 -12 3

YAZARLAR