Siz de özlüyor musunuz, insanların
o eski mis kokulu samimiyetlerini...
Ben çok...
Eş, dost, hısım, akraba, kardeş, yoldaş, komşu, evlat / baktınızmı ne kadar varlar etrafımızda yada ne kadar yoklar... yada neden yok.(?) Lar.
Eksik nedir...?
Bence,
İnsanların işlediği en büyük cinayet suçu 'yalan' ve 'riya'...
ve...ne yazık ki cezasını tüm toplum çekiyor.
Hatırlarmışınız tadına doyum olmazdı sokak yada ev sohbetlerinin,
'kaybettik' hepsini
şu bir gerçek hepimiz ne kadar özledik o günlerin samimi yüzlerini.
Gerçi menfaatler daha henüz geçmemişken bu ilişkiler vardı diye biliriz / bugün kişinin kişide menfaati varsa selamı var yoksa kapıyı kapa gitsin. 'Çok yazık degilmi,
Yazık / parayı her daim kazanırsın ama itibarı ve güveni parayla satın almazsınız.
Öyleki, adamların adam olduğu ve kadınların hanımefendi olduğu o güzel günleri özlemiyoruz dersek yalan söylemiş oluruz / şuda varki en acısıda bu 'tekrar' o günleri oluşturmak içinde birşeyler yapmıyoruz ayrıca yapanlarıda önemsemiyoruz.
Bakalım etrafımıza insanlar, huzur dışında her şeye sahipler...
Dedim ya huzur yoksa neyin olsa boş / huzur insanın insanı sevmesiyle oluşur ne zanan ki insan insandan koptu kendi başına kaldı huzur yok oldu.
Zamanı geri getirmek mümkün değil ama yaşadığın zamanı değiştirmek mümkün...
Nasıl mı,
Önce sen değiş / kendini ayna yerine koy nasıl yansıtırsan öyle yansıma alırsın, sonrası kolay el ele dokundukça çoğalır doğruluk /yalan biter riya biter insan tekrar insanlığa kavuşur.
Bir hatırlatma kurban bayramı uzun yıllardır var ama eti içeri kanı dışarı bu kadar yaygın değildi / çünkü lokmamızı paylaşacağımız kimse kalmadı etrafımızdan.
Gelin tekrar hepimiz kendimizi düzeltelim...eksik bitsin mutluluk gelsin.
Unutma - gün geliyor taş taş üstünde kalmıyor viran oluyor hayat hiç olmasa geriye güzel insanlık kalsın.
Benden bu hafta bu kadar umarım işe yarar hoşça ve dostça kalın.
Bünyamin Deniz Kıraç
www.guneygundemi.com/yazarlar/denizin-mektuplari-bunyamin-deniz-kirac